بسته‌ بندی ثانویه

بسته بندی ثانویه بسته بندی است که در برگیرنده بسته بندی‌های اصلی محصول است. در بسته‌های زعفران به خوبی می‌توان کاربرد یک بسته بندی مادر یا ثانویه را دید. یک بسته بندی مادر که بسته‌های محصول در داخل آن قرار داده شده است.

بسته بندی ثانویه (secondary packaging) چیست و چه کاربردی دارد؟ بسته ‌بندی ثانویه در واقع لایه دوم از پکیجینگ محصول است که بسته‌بندی اول را که محتوی محصول است در بر می‌گیرد. پک ثانویه در معرض دید عموم خریداران قرار داشته و در تماس مستقیم با محصول نیست. در اولین برخورد مشتریان با کالا، بسته‌ بندی ثانویه تأثیرگذارترین  بخشی است که موردتوجه آنها قرار می‌گیرد.

پکیجینگ به‌طورکلی وظیفه اصلی محافظت از محصول در برابر عوامل محیطی، تغییرات جوی و… را دارد که باید ویژگی‌هایی از قبیل مقاوم بودن در برابر ضربات، عدم انتقال رطوبت، عدم انتقال اکسیژن و… را داشته باشد تا بتواند وظیفه خود را به‌درستی انجام دهد.

بسته ‌بندی ثانویه با استفاده از جنس‌های گوناگون و متناسب با محصولی که داخل بسته ‌بندی قرار می‌گیرد، طراحی و ساخته می‌شود که از جمله آنها می‌توانیم به بسته‌ بندی‌های فلزی، شیشه‌ای، پلاستیکی و… اشاره کنیم. هر جنس ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارد که در هنگام طراحی باید به آنها توجه کافی را داشته باشیم.

هزینه طراحی بسته‌ بندی ثانویه به طور معمول بین ۳۰۰۰۰۰۰ تومان تا ۵۰۰۰۰۰۰ تومان است که به عوامل گوناگونی از جمله شرکت طراحی کننده، سابقه کار و تجربه طراح، پیچیدگی یا سادگی طرح و… بستگی دارد و مبلغ نهایی پس از بررسی این موارد تعیین می‌شود. همچنین مدتی زمانی که برای طراحی بسته ‌بندی ثانویه در نظر گرفته می‌شود بین ۵ تا ۱۵ روز کاری است که باتوجه‌به پروژه ممکن است تغییر اندکی داشته باشد.

چرا به طراحی بسته ‌بندی ثانویه نیاز داریم

امروزه با پیشرفت صنعت و افزایش تعداد کارخانه‌ها و شرکت‌های تولیدکننده، رقابت فروش محصولات میان برندهای گوناگون افزایش‌یافته و در این میان بسته ‌بندی نقش پررنگی در متمایزسازی برندها داشته است چرا که در برخورد اولیه مشتریان با محصولات برند شما، بسته ‌بندی ثانویه نکته‌ای است که در ابتدا پیش از هر چیزی موردتوجه شان قرار خواهد گرفت.

در کنار متمایزسازی، هر محصول برای محافظت شدن در برابر آلودگی‌های محیطی و خطرات احتمالی نیاز به بسته‌ بندی اولیه و ثانویه مناسب دارد. پکیجینگ ثانویه یک راه خوب برای نشان‌دادن خلاقیت طراح است که در نهایت می‌تواند منجر به بیشتر شناخته شدن برند شود.

طراحی بسته ‌بندی ثانویه راهی برای ساختن ارتباط محکم و کارآمد بین تولیدکننده و خریدار است که در این راه، فاکتورهای گوناگونی از جمله رنگ، تصاویر، المان‌ها و… تأثیرگذارند. همچنین پک ثانویه جایگاه مناسبی برای درج اطلاعات ضروری از قبیل تاریخ تولید، تاریخ انقضا، نام برند تولیدکننده، محتویات و مواد سازنده کالا و… است.

با انتخاب الگو ساخت درست، رعایت کاربردی بودن و سهولت استفاده، بهره‌گیری از فونت خوانا و رنگ‌های متناسب با کالایی که پکیجینگ ثانویه برای آن طراحی می‌شود می‌توانید نظر مشتریان را جلب کرده و نرخ فروش خود را افزایش دهید که در نهایت برای برند شما پیشرفت را به ارمغان خواهد آورد.

ویژگی‌های پک ثانویه

بسته‌ بندی ثانویه در واقع همان پکیجی است که اگرچه در تماس مستقیم با خود محصول قرار ندارد اما مانند ویترینی از کالا است که در راستای ارائه محصول و ایجاد ارتباط بین محصول و خریداران می‌کوشد. در حین طراحی پک ثانویه باید ویژگی‌هایی را در نظر گرفت تا مطلوب‌ترین نتیجه حاصل شود. از جمله این ویژگی‌ها می‌توانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:

  1. خلاقانه بودن و عدم تشابه با نمونه‌های موجود در بازار
  2. چاپ باکیفیت و استفاده از فونت‌های خوانا و واضح
  3. حفظ سلامت و محافظت از محصول در برابر میکروارگانیسم‌ها
  4. نفوذناپذیری نسبت به هوا و اکسیژن
  5. توانایی تحمل دما پایین و انجماد
  6. الگو ساخت کاربردی و سهولت در استفاده
  7. استقامت بالا و توانایی حفاظت از محصول در برابر ضربات احتمالی
  8. صرفه اقتصادی
  9. عدم انتقال بو و طعم خارجی به محصول
  10. هم راستا بودن با اصول بازاریابی
  11. عدم انتقال رطوبت اضافی
  12. زیست‌تجزیه‌پذیری و هم‌راستا بودن با اصول زمین سبز

بسته‌ بندی ثانویه با چه جنس‌هایی ساخته می‌شود

امروزه باتوجه‌به پیشرفت صنعت، جنس‌های گوناگونی از بسته ‌بندی موجود است که هرکدام انواع مختلفی از محصولات مناسب هستند. از جمله متریالی که برای پکبجینگ ثانویه می‌تواند مورداستفاده قرار بگیرد می‌توانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:

جعبه‌های مقوایی

باکس‌های مقوایی در اندازه‌ها و شکل‌های گوناگونی مورداستفاده مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرند. مقوا یکی از جنس‌های مناسب بسته‌بندی ثانویه است که به دلیل چاپ‌پذیری خوب و قیمت ارزان، از محبوبیت بالایی برخوردار است.

بسته‌بندی فلزی

استفاده از مواد فلزی مانند  بسته ‌بندی‌های قوطی، به دلیل نیاز به پکیج هایی با مقاومت بالا و امکان نگهداری و ماندگاری زیاد صورت گرفت. بسته‌ بندی‌های فلزی به شیوه های گوناگون مانند قوطی های نوشیدنی ها و قوطی های کنسرو مورداستفاده قرار می‌گیرند که از پررنگ ترین مزیت‌های استفاده از آنها، امکان کنسرو شدن ماده غذایی (مانند بسته‌بندی ذرت و نخودسبز) و مقاومت در برابر ضربه های حین حمل‌ونقل از کارخانه تا محل توزیع و فروش است.

همچنین یکی دیگر از مزایای استفاده از فلز در بسته‌بندی محصولات، امکان بازیافت و به‌کارگیری دوباره آنها است که هم‌راستا با اصول زمین سبز است.

بسته‌های شیمیایی

اتیلن ماده‌ای بود که در طی واکنش‌های شیمیایی با تغییراتی در مواد به وجود آمد که در پی آن منجر به تحولی شگرفت در صنعت بسته‌بندی شد. پلی‌اتیلن به دو دسته تقسیم‌بندی می‌شود:

  1. پلی‌اتیلن با دانسیته کم

این نوع از پلی‌اتیلن به‌صورت فیلم‌های نازک که قابلیت انعطاف‌پذیری بالایی دارند در بسته‌بندی داخلی شیرهای پاستوریزه، انواع آبمیوه، ماست و… استفاده می‌شود که مهم‌ترین ویژگی آن، ماهیت خنثی و عدم واکنش‌پذیری آن با دیگر مواد است.

  • پلی‌اتیلن با دانسیته زیاد

این نوع از پلی‌اتیلن چگالی بالاتری دارد که به آن خاصیت مقاومت در برابر نور و عدم شفافیت را می‌بخشد و به همین دلیل می‌تواند یک انتخاب خوب برای پکیج شیرهای پاستوریزه باشد.

پیلینگ شیشه‌ای

 استفاده از بسته‌های شیشه‌ای برای محصولات از گذشته‌های دور تاکنون موردتوجه و علاقه همگان بوده است. شیشه‌های مربا، شیشه‌های نوشابه، ترشی و… از جمله بسته‌بندی‌های مرسوم درگذشته بوده‌اند که باگذشت زمان نیز به دلیل مزیت‌های زیاد همانند امکان استفاده پی‌درپی و عدم تولید دورریز پس از هر بار مصرف، هنوز از محبوب‌ترین جنس‌های پیلینگ است.

مواد سلولزی

این مواد گستره بزرگی را از جمله مقوا، کاغذ، چوب و… در برمی‌گیرند که در این میان، مقوا و کاغذهای بسته‌بندی به دلیل سبک‌وزن بودن و مقاومت مطلوب و همچنین شکل‌پذیری مناسب، بیشتر از همه مورداستفاده قرار می‌گیرند.

چه محصولاتی به پکیجینگ ثانویه نیاز دارند

می‌توان گفت باتوجه‌به رقابت بالا بازار فروش کالا و همین‌طور بالارفتن استانداردها و توقعات خریداران، در حال حاضر تمامی محصولاتی که قصد دارند در قفسه‌های فروشگاه‌ها و مراکز فروش جایگاهی داشته باشند، به بسته ‌بندی اولیه و ثانویه نیاز دارند.

پک ثانویه یکی از راه‌هایی است که به شما کمک می‌کند از سلامت محصول تا رسیدن به دست مصرف‌کننده و در حین جابه‌جایی و انتقال از کارخانه به محل توزیع اطمینان حاصل کنید. همچنین به‌کاربردن طراحی بسته‌ بندی اولیه و ثانویه با دیزاین و کیفیت مناسب یک راه خوب برای یادآوری احترام و ارزشی است که برای مشتریان خود قائل هستید.

طراحی بسته ‌بندی ثانویه حرفه‌ای

مهم است  طراحی بسته ‌بندی ثانویه به دلیل تأثیر بالایی که در شاخص نمودن محصول و جلب نگاه مشتریان دارد، به شیوه‌ای حرفه‌ای و با خلاقیت و پرداختن به جزئیات زیاد انجام شود. دیزاین پک ثانویه استانداردهایی دارد که باید حتماً موردتوجه طراحان و تولیدکنندگان قرار بگیرد. از جمله این موارد می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • عدم تشابه و خلاقیت ایده طراحی
  • انتخاب درست پالت رنگی طرح
  • استفاده از تایپوگرافی مناسب و جذاب
  • به‌کاربردن متریال باکیفیت بالا
  • چاپ واضح و پررنگ
  • انتخاب الگو هندسی مناسب

در نظر داشته باشید که داشتن طراحی بسته‌ بندی ثانویه حرفه‌ای می‌تواند گام بزرگی در راستای افزایش محبوبیت برند و شناخته شدن آن بردارد که در نهایت رضایت خریداران را به دست آورده و برای شما وفاداری به برند ایجاد کند.

قیمت بسته ‌بندی ثانویه چقدر است

عوامل گوناگونی در تعیین مبلغ نهایی بسته‌بندی تأثیرگذار هستند. باید توجه داشت که پروسه دیزاین پکیج نیاز به‌دقت و ظرافت زیادی داشته و مراحل مختلفی دارد که هر مرحله در نرخ نهایی بسته‌بندی مؤثر است.  به طور متوسط می‌توان گفت قیمت طراحی بسته‌بندی بین 3000000 تومان تا 5000000 تومان است که باتوجه‌به جزئیات هر پروژه می‌تواند متفاوت باشد.

در کل هزینه طراحی بسته‌بندی به فاکتورهای گوناگونی بستگی دارد که از جمله آنها می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  1. شرکت انجام‌دهنده طراحی
  2. سابقه کار و تجربه طراح
  3. پیچیدگی و ظرافت طرح
  4. ددلاین پروژه

مدت‌زمان موردنیاز برای دیزاین بسته‌بندی ثانویه چقدر است

برای طراحی بسته‌بندی توسط تیم دیزاین این پک حدوداً بین ۵ تا ۱۵ روزکاری زمان نیاز است که این مدت با درنظرگرفتن پیچیدگی یا سادگی طرح موردنظر شما ممکن است کمتر یا بیشتر شود. طراحی بسته‌بندی ثانویه نیاز به ظرافت و دقت بالایی دارد در نتیجه بهتر است زمان کافی برای آماده‌شدن سفارش طراحی را در نظر بگیرید.

راه‌های ارتباطی جهت ثبت سفارش پکیج

نیاز به طراحی بسته‌بندی دارید؟ کافی است با شماره‌تلفن ۰۵۱۳۶۰۲۲۱۷۰ تماس گرفته و با مشاوران ما در ارتباط باشید. پس از راهنمایی و مطالعه مفاد قرارداد طراحی بسته‌بندی و انجام هماهنگی‌های لازم، پروسه طراحی آغاز خواهد شد. همچنین می‌توانید به‌صورت حضوری سفارش خود را ثبت کرده و یا از طریق سایت این پک اقدام کنید.

درباره شرکت طراحی این پک بیشتر بدانید

این پک مجموعه‌ای از طراحان خلاق و خوش‌ذوق است که از سال ۱۳۹۱ گرد هم آمده و افتخار همکاری با بیشتر از ۲۵۰ برند تولیدکننده را داشته‌اند. مجتبی ملاکی، سرپرست تیم طراحان این پک، تحصیلات آکادمیک خود را نیز در این رشته گذرانیده و اکنون در این زمینه فعال است.

 جهت ارتباط با تیم طراحان این پک و دریافت مشاوره طراحی بسته‌بندی می‌توانید از طریق کلیک بر روی لینک قبل اقدام نمایید.

5/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه می‌خوانید

طراحی جعبه در تهران

طراحی بسته بندی جواهرات

طراحی بسته بندی دارو

طراحی بسته بندی پسته

طراحی بسته بندی چای