خدمات طراحی بسته بندی  قیمت طراحی بسته بندی نمونه بسته بندی بسته بندی ضد آب بسته بندی صادراتی

چاپ ترموگرافی

چاپ ترموگرافی بیش از آنکه خود شیوه‌ای برای چاپ باشد، به عنوان فرایندی تکمیلی در صنعت چاپ در نظر گرفته می‌شود. در این روش ابتدا مراحل پیشین توسط روش‌هایی چون چاپ افست صورت می‌گیرند سپس برای برجسته سازی حروف از شیوه ترموگرافی کمک گرفته می‌شود.

چاپ ترموگرافی (Thermographic printing) عملیاتی را شامل می‌شود که به منظور تکمیل پروسه پرینت انجام می‌گیرد. در این فرآیند حروف از طریق قرار دادن پودر ترموگرافی روی کاغذی که از قبل به روش چاپ افست پرینت گرفته شده، برجسته می‌شوند. البته این کار پیش از خشک شدن مرکب انجام می‌پذیرد.

به منظور انجام چاپ، کاغذ از یک‌سری تونل‌های حرارت می‌گذرد و طی آن پودر به مرکب خیس می‌چسبد؛ بنابراین یک سطح برجسته به وجود می‌آید.‌ حروفی که به این شکل برجسته می‌شوند، از قابلیت انعکاس نور برخوردارند و با لمس آن‌ها حالت برجستگی را احساس خواهید کرد. در شرکت طراحی بسته‌بندی چاپ ترمو تنها برای بسته‌بندی‌های خاص که باید ظاهری لاکچری داشته باشند، به کار می‌رود؛ بنابراین قیمت می‌توان گفت قیمت این روش از چاپ نسبت به سایر روش‌ها چون چاپ حرارتی بیشتر است.

چاپ ترموگرافی چیست؟

چاپ ترموگرافی از نظر تقسیم‌بندی جزء چاپ‌های غیر‌تماسی محسوب می‌شود. در این تکنیک که درواقع تکمیل کننده مراحل قبلی پرینت است، در بخش‌هایی از چاپ که معمولا حروف هستند، برجستگی‌هایی ایجاد می‌کنند. به همین خاطر ممکن است این چاپ با چاپ برجسته اشتباه گرفته شود.

این کار توسط دستگاه‌های مخصوص و از طریق پاشش پودر روی سطح موردنظر مشابه با چاپ فلوک انجام می‌گیرد. درواقع برجستگی‌ها به کمک حرارت و بدون هیچ‌گونه تماسی ایجاد می‌شوند. در این تکنیک باید دیزاین به صورت خطی و تک رنگ باشد تا برجسته سازی‌های زیبا در یک طرف کار به وجود آیند. آیا چاپ ترموگرافی مناسب سطحی که در نظر دارید نیست؟ در این صورت باید به سراغ شیوه‌های دیگری از چاپ چون چاپ فلکسو بروید.

نحوه انجام چاپ ترموگرافی

چاپ ترمو به طور کلی سه مرحله اصلی را به شرح ذیل دربرمی‌گیرد:

مرحله اول: پودرزنی

قبل از آغاز کار متصدی چاپ، جوهر مورد استفاده را بررسی می‌کند تا مرطوب باشد. سپس فرآیند پودرزنی انجام می‌گیرد، به این صورت که توسط پودر رزین همه سطح موردنظر پوشش داده می‌شود. رزین در اثر تماس با جوهر مرطوب مناطق مشخص شده را برجسته می‌سازد.

مرحله دوم: خلأ

در گام بعدی طی فرآیند خلأ تمام بخش‌های دارای جوهر پوشش داده شده و رزین اضافی از روی سطح متریال چاپی جدا می‌شود. در بعضی از مدل‌های دستگاه‌های چاپ کاربر می‌تواند رزین اضافی را جمع نموده و برای چاپ‌های بعدی مورد استفاده قرار دهد.

مرحله سوم: حرارت دهی

در نهایت مرحله حرارت دهی یا ترمو انجام می‌پذیرد که طی این فرآیند حرارت به مدت ۲ الی ۳ ثانیه به ۹۰۰ تا ۱۳۰۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد. پس از این‌که رزین به کمک حرارت خشک شد، کاغذ از دستگاه ترمو خارج می‌شود. اگر به دنبال سایر روش‌های چاپ هستید، توصیه می‌شود مطلب چاپ UV را نیز بخوانید.

نکات مهم در چاپ ترموگرافی

برای این‌که کیفیت محصول چاپی به حداکثر برسد، لازم است نکات زیر به هنگام چاپ ترموگرافی درنظر گرفته شود:

  • مرطوب بودن جوهر خیلی مهم است، زیرا در غیر این‌صورت پودر رزین به خوبی به جوهر نمی‌چسبد.
  • شرکت‌های معتبر هیچ‌گاه فونت‌های با سایز کوچک را برای چاپ بسته بندی انتخاب نمی‌کنند، چون به هنگام حرارت دادن امکان دارد که تمام فونت با رزین پر شود.
  • تنظیم درجه حرارت برای جلوگیری از آتش گرفتن کاغذ ضروری است. گرمای کم هم ناهموار شدن دیزاین را به همراه دارد.
  • استفاده از مقدار کافی پودر رزین برای جلوگیری از لکه‌دار شدن محصول چاپی ضروری است.
  • حاشیه‌های کاغذ برای پرینت مناسب نیستند، چون در اثر پاره شدن کل طرح را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

ویژگی های چاپ ترموگرافی

اصلی‌ترین ویژگی‌های چاپ ترموگرافی عبارتند از:

  1. لوکس بودن

چاپ ترمو در کنار جذابیت بصری بسیار زیاد، ظاهری لاکچری به کاغذ پرینت گرفته شده می‌بخشد. مواردی مانند احساس برجستگی به هنگام لمس سطوح و جذب نور باعث می‌شود که ظاهر محصول چاپی لوکس به نظر برسد. چاپ لینو لئوم نیز جزو چاپ‌های لوکس و با ظاهری شکیل محسوب می‌شود.

  • چاپ طرح برجسته تنها در یک سمت کاغذ

دستگاه‌های چاپ ترمو امکان پرینت دورو را در اختیار کاربر قرار نمی‌دهند؛ لذا این روش فقط برای چاپ برجسته روی یک سمت کاغذ کاربرد دارد. این ویژگی این شیوه از چاپ همانند چاپ گود است.

  • سرعت بالا در پرینت

پروسه چاپ از طریق حرارت و ایجاد برجستگی‌ها نیاز به زمان بسیار کمی دارد، به طوری‌که در عرض چند دقیقه می‌توان تعداد زیادی کاغذ را به چاپ رساند. از این نظر این شیوه از چاپ را می‌توان مشابه چاپ هیبریدی دانست. فرایند چاپ هیبریدی یا ترکیبی نیز با سرعت بالایی قابل انجام است.

کاربرد های چاپ ترموگرافی در بسته بندی

چاپ ترموگرافی به دلیل ظاهر زیبایی که به جعبه محصولات می‌بخشد، به طور گسترده در صنعت بسته‌بندی استفاده می‌شود. البته به دلیل گران بودن رزین، این تکنیک تنها برای بسته بندی‌های خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد.‌ اگر به دنبال روش‌هایی برای چاپ ارزان‌تر هستید، روش‌های دیگری از چاپ دیجیتال شاید گزینه مناسبی باشد. برای دریافت مشاوره طراحی پکیج محصول و برآورد هزینه‌های آن می‌توانید با کارشناسان اینپک در تماس باشید.

قیمت چاپ ترمو

همان‌طور که قبلاً گفته شد، در چاپ بسته بندی از طریق ترمو ماده‌ای به نام رزین در پروسه پودردهی به کار می‌رود. استفاده از این ماده و نحوه برش چاپ ترموگرافی باعث می‌شود که هزینه نهایی کار نسبت به سایر روش‌ها مانند چاپ سیلک، افست و… افزایش یابد.

البته قیمت پرینت تحت تاثیر عوامل دیگری مانند ابعاد سفارش، نوع کاغذ، تیراژ کار، درخواست‌های سفارشی و مواردی از این قبیل نیز قرار می‌گیرد. سفارش کار در تیراژ بالا از نظر نرخ بسیار مقرون‌به‌صرفه تمام می‌شود. همچنین استفاده از انواع مختلف کاغذ مانند کاغذ آنتیک، گلاسه، مقوایی و… نیز هزینه نهایی را بالا و پایین می‌برد. برای اطلاع دقیق از قیمت انواع روش‌های چاپ مانند چاپ ترافارد از طریق شماره‌های موجود در سایت با ما تماس بگیرید.

آنچه در مقاله چاپ ترموگرافی خواندید

چاپ ترموگرافی روشی تکمیلی برای سایر انواع پرینت است که طی آن برجسته سازی سطوح از طریق پاشش پودرهای مخصوص انجام می‌پذیرد. این نوع پرینت در حال حاضر به دلیل ظاهر جذاب و زیبای خود برای بسته‌بندی‌های خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد. چنانچه تمایل دارید از چاپ ترمو برای پرینت بسته‌بندی محصولات خود استفاده نمایید، می‌توانید نمونه دیزاین جعبه را در سایت اینپک مشاهده کرده و درخواست خود را تنها با چند کلیک ثبت کنید. چگونه از میان انواع شیوه‌های چاپ مناسب‌ترین آن را انتخاب کنیم؟ چاپ تامپو مناسب‌تر است یا چاپ ترموگرافی؟

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه می‌خوانید