طراحی بسته بندی   قیمت طراحی بسته بندی  نمونه بسته بندی   09150554525

آموزش بسته بندی

چرا طراحی بسته‌بندی را یاد بگیرم؟

طراحی بسته‌بندی یکی از مشاغل جذاب و کاربردی است که هنرجویان زیادی به آن علاقه‌مند هستند. از نظر پیشرفت شغلی نیز آینده خوبی دارد زیرا با توسعه کشورها، روز به روز تولیدات کالا بیشتر و رقابت شدیدتر می‌شود، داشتن بسته‌بندی جذاب و تأثیرگذار نیز یک امتیاز رقابتی بزرگ محسوب می‌شود، بنابراین تولیدکنندگان در صنایع مختلف همواره به طراحان بسته‌بندی خبره نیاز خواهند داشت. حال اگر به یک شغل جذاب و پردرآمد برای تأمین آینده اقتصادی و اجتماعی خود فکر می‌کنید، توصیه می‌شود آموزش طراحی بسته‌بندی را به عنوان یکی از گزینه‌های پیش روی خود، جدی بگیرید. اما اگر شما تولیدکننده محصولی هستید که برای عرضه به بازار نیاز به بسته‌بندی دارد، ممکن است تمایل داشته باشید شخصاً به طراحی پکیج کالای خود بپردازید. در این صورت به آموزش اصولی این حرفه نیاز دارید تا بتوانید از پتانسیل بالای بسته‌بندی در اثرگذاری بر مشتری استفاده نمایید.

با یک نگاه اجمالی در بازارهای تجاری، می‌توان به ظرفیت‌های پنهان آموزش طراحی بسته بندی پی برد. امروزه تنوع و تعداد کالاهایی که روانه بازار می شوند، به شکلی بی سابقه توسعه یافته است. همه این محصولات از امتیاز بسته بندی جهت جذب مشتری و پیروزی بر رقبا استفاده می‌کنند. از این رو صنعت بسته بندی فرصت‌های شغلی مطلوبی برای افراد خلاق و هنر دوست فراهم کرده است. با یادگیری مهارت‌های مورد نیاز طراحی پکیج می‌توان به موقعیت حرفه‌ای مطلوبی دست یافت. اگر نیاز به مشاوره طراحی بسته بندی، قرارداد طراحی بسته بندی و یا مشاوره شرکت در دوره دارید همین حالا با ما تماس بگیرید.

آشنایی با مراحل مختلف طراحی بسته بندی محصولات، یکی از پیش‌نیازهای یادگیری طراحی بسته بندی است. این مراحل شامل شناخت کالا، انتخاب جنس، طراحی قالب و گرافیک بسته بندی می باشد. برای موفقیت در هریک از این مراحل می‌بایست عوامل تاثیر گذار مربوطه را شناخت و به ریزه‌کاری‌های آن مسلط شد. برای مثال دانش رنگ‌شناسی در چاپ گرافیکی جذاب حرف اول را می زند، حال آنکه برای طراحی بدنه بسته بندی، محاسبات مهندسی خاص مثلا حفظ نسبت طلایی در ابعاد اهمیت دارد.

با پیشرفت فناوری و توسعه علوم کامپیوتری، انواع نرم‌افزارهای طراحی در حوزه بسته بندی نیز روی کار آمده است. استفاده از برنامه‌های کامپیوتری اختصاصی، طراحی سه بعدی انواع بسته بندی را ممکن کرده است. در این نرم افزارها به راحتی و با سرعت بالا می‌توان هر طرحی را که قابل تصور باشد ترسیم کرد. بنابراین مهارت‌های کامپیوتری یکی از مهمترین بخش‌های آموزش طراحی بسته بندی را تشکیل می‌دهد.

از مهم‌ترین مباحثی که در بحث تبدیل شدن به یک طراح حرفه‌ای در امر بسته بندی وجود دارد، چگونگی تعیین تعرفه طراحی بسته بندی است. به عنوان یک طراح حرفه‌ای باید بدانید که یک محصول تا چه اندازه کشش دارد که برای بسته بندی آن هزینه کرد. متریال مورد استفاده و میزان زمانی که برای طراحی صرف می‌کنید، می‌تواند معیار مهمی در تعیین قیمت کار شما داشته باشد.

آنچه خلاقیت در بسته‌بندی را توضیح می‌دهد، در واقع بی پروایی طراح است. اصول حرفه‌ای طراحی را می توان آموخت، نحوه کار با فتوشاپ و ایلستریتور را با قدری تمرین می‌توان یاد گرفت اما آنچه بیشترین اهمیت را در این رشته دارد، نوآوری است. یک طرح خوب و استاندارد زمانی به موفقیت می‌رسد که هیچ نمونه مشابهی قبل از آن دیده نشده باشد. بنابراین برای تبدیل شدن به یک طراح حرفه‌ای باید یاد بگیرید دیدگاه‌های منحصر به فرد را یافته و ایده‌های مختص خود را خلق نمایید. به عبارتی یک آموزش خوب ابتدا ذهن طراح را برای آزادی و بلندپروازی تربیت می کند؛ با ما همراه باشید.

مراحل اصلی طراحی بسته‌بندی

  1. شناخت محصول: برای طراحی یک بسته‌بندی ایده‌آل ابتدا لازم است نسبت به محصولات مختلف اطلاعات کسب نمایید. البته که گستردگی و تنوع کالاها امکان کسب دانش جامع در این خصوص را از طراح سلب می‌کند، اما می‌توان در کنار افزایش مهارت‌های طراحی به مطالعه در زمینه ویژگی‌ها و آسیب‌شناسی انواع کالا پرداخت. یک طراح حرفه‌ای وقتی سفارش طراحی بسته‌بندی برای محصول مشخصی را دریافت می‌کند خود را ملزم به شناخت دقیق آن می‌داند، به عبارتی ابتدا باید همه جوانب آن محصول را بررسی کند، شرایط مناسب نگهداری، عوامل آسیب‌رسان، اجزای تشکیل‌دهنده، کارایی، طول عمر، سن و جنس مصرف‌کنندگان و همه خصوصیات پیدا و پنهان آن را کشف کند، سپس دست به طراحی بزند.
  2. انتخاب متریال مناسب: جنس بسته‌بندی از جنبه‌های مختلف اهمیت داشته و باید متناسب با محصول انتخاب شود. از طرفی ماده تشکیل‌دهنده بسته‌بندی بر طراحی قالب و گرافیک آن اثر مستقیم می‌گذارد. بنابراین ابتدا باید بر اساس علم آسیب‌شناسی به بررسی محصول پرداخته و دریابیم که کدام نوع بسته‌بندی محافظت بیشتری از کالا می‌کند. سپس در درجه دوم اهمیت از ماده‌ای استفاده کنیم که قالب‌بندی روی آن ساده‌تر و چاپ گرافیکی زیباتر انجام می‌شود.
  3. طراحی قالب: بدنه یا قالب، پایه و اساس بسته‌بندی را تشکیل می‌دهد. اولین عامل تأثیرگذار در طراحی قالب، کارایی بسته‌بندی است. بدنه وظیفه نگهداری از محصول را بر عهده دارد. شکل قالب برای انبارش و چیدمان در قفسه‌ها اهمیت دارد. در شکل هندسی به آسایش مصرف‌کننده اهمیت زیادی داده می‌شود، توجه به روش‌های روتین مصرف کالا در این زمینه کمک‌کننده است؛ مثلاً در مورد کالاهای سنگین و یا حساس تعبیه دستگیره و یا کم‌حجم کردن بخشی از بدنه که به‌راحتی در دست جای بگیرد، ضروری است. همچنین حفظ تناسب و جذابیت ظاهری بدنه اهمیت بالایی دارد. در این راستا استفاده از قانون نسبت‌های طلایی نقش زیادی در زیبا شدن طرح دارد، رعایت این نسبت‌ها از نظر روانشناسی برای بیننده خوشایند بوده و بر کارایی قالب نیز بی‌تأثیر نیست. با همه این تفاسیر، همواره خلاقیت بهترین استراتژی در انجام بهترین طراحی بسته‌بندی شناخته می‌شود، بنابراین خود را محدود نکنید.
  4. طراحی گرافیکی: رنگ‌ها بخش قابل‌توجهی از طرح‌های گرافیکی را تشکیل می‌دهند بنابراین رنگ‌شناسی قوی یکی از مهم‌ترین اصول آموزش طراحی بسته‌بندی است. آشنایی با اصول روانشناسی و توجه به سن و جنس خریداران به انتخاب تصاویر و فونت مناسب و رنگ‌بندی جذاب کمک می‌کند. استفاده از فونت زیبا و جانمایی درست نوشته‌ها نیز در مرحله طراحی گرافیکی بسته‌بندی می‌گنجد. بیش از 60 درصد جذابیت بسته‌بندی به گرافیک آن وابسته است. پس فرصت را عنیمت شمرده و همه چیز را امتحان کنید، از انتخاب تصاویر متفاوت و رنگ‌های خاص نترسید! حتی یک ایده ساده در طراحی روی بسته‌بندی می‌تواند تفاوت اساسی ایجاد کند.

نرم‌افزارهای طراحی بسته‌بندی

طراحی بسته‌بندی یکی از رشته‌های هنری صنعتی است که با روی کار آمدن کامپیوترهای شخصی به‌سرعت رشد کرد. نرم‌افزارهای مختلف، فرصت طراحی بدون محدودیت را فراهم کردند، به‌نحوی‌که امروزه طراحان می‌توانند طرح را قبل از اجرا به صورت سه‌بعدی ببینند و از جنبه‌های مختلف به بررسی آن بپردازند. در نرم‌افزارهای طراحی به‌راحتی می‌توان اندازه‌ها را تغییر داد، رنگ‌بندی و تصاویر گرافیکی را جایگزین کرد و در کل ایرادات طرح را برطرف نمود تا در نهایت به یک بسته‌بندی درجه یک دست یافت.

فتوشاپ، کورل، ایلستریتور و… از جمله نرم‌افزارهایی عمومی هستند که امکان طراحی برداری را به کاربر می‌دهد. کار با این دسته از برنامه‌ها توسط بسیاری از طراحان حرفه‌ای اولویت دارد و به علت سادگی به افراد مبتدی نیز توصیه می‌شود. خروجی نهایی این نرم‌افزارها دوبعدی است اما می‌توان به کمک ابزارهایی مانند اسکو و یا سینما 4D طرح را به شکل سه‌بعدی تبدیل کرد. حتی با چرخش تصویر در جهات مختلف می‌توان بسته‌بندی را از زوایای متفاوت بررسی کرد.

همچنین برنامه‌های کامپیوتری اختصاصی جدیدتری نوشته شده‌اند که با کمک آن‌ها می‌توان به خلق هر یک از انواع پکیج دست زد. نرم‌افزارهای Esko ArtiosCad، Impact، KaseMake، PackMage از جمله پرکاربردترین برنامه‌ها در زمینه طراحی بسته‌بندی به شمار می‌آیند. در این نرم افزارها می‌توان از مزیت‌های طراحی سه‌بعدی استفاده کرد و با جابه‌جا کردن خطوط برش، پالت بندی، انتخاب حالت‌های چاپ مانند طلاکوبی، رنگ‌بندی و غیره به بسته‌بندی دلخواه دست یافت. شرکت در دوره‌های پیشرفته آموزش طراحی بسته بندی در این زمینه سودمند است.

چگونه به یک طراح بسته‌بندی حرفه‌ای تبدیل شویم؟

  • نگاه خود را سه بعدی کنید؛ داشتن دید سه‌بعدی یکی از مهارت‌های ذهنی است که بهتر از هر نرم‌افزاری راه شما را به سوی طرح مطلوب می‌گشاید. جهت تقویت این مهارت ابتدا باید به تصور کردن اشیاء اطرافتان بپردازید، به این ترتیب که یک حجم حقیقی را نگاه کنید سپس طی روزهای آینده سعی کنید بدون دیدن مجدد، بخشهای مختلف آن را تجسم و حتی در ذهن خود لمسش کنید. در صورت تقویت دید سه‌بعدی می‌توانید طراحی بسته‌بندی را به صورت دوبعدی و حتی با یک قلم و کاغذ ساده انجام بدهید.
  • خیال پرداز باشید؛ آزاد گذاشتن ذهن برای پرواز و کشف مفاهیم تازه، معنای حقیقی خلاقیت است. استفاده از طرح‌های استاندارد و کارآمد خوب است و شاید برای مدت‌ها در جلب رضایت مشتری موفق باشد اما کافی نیست! اگر می‌خواهید در رشته طراحی بسته‌بندی به یک فرد خاص تبدیل شوید ذهن خود را به قوانین محدود نکنید، رها و سبک‌بال به طرح‌های تازه فکر کنید و الگوهای قدیمی را بشکنید، زیرا  ایده‌های نوآورانه در بسته بندی همیشه مشتریان زیادی دارد.
  • ذوق هنری خود را تقویت کنید؛ طراحی بسته‌بندی اساساً یک رشته هنری است که با صنعت و تجارت در هم آمیخته! هنر و زیبایی‌های آن همواره انسان‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد، یکی از اهداف مهم بسته‌بندی نیز بازاریابی و جلب نظر مشتری است. بنابراین با تقویت بعد هنری طرح‌های بسته‌بندی، موفقیت زیادی در این حوزه کسب خواهید کرد.
  • مهارت‌های نرم‌افزاری خود را افزایش دهید؛ تسلط به تکنولوژی روز و استفاده از آن، سرعت عمل شما را در انجام کار افزایش می‌دهد. لازم نیست با تمامی نرم‌افزارهای طراحی کار کنید، کافیست یک نرم افزار که با روحیات شما سازگارتر است را انتخاب کرده و در آن حرفه‌ای شوید؛ اما از آنجا که هیچ برنامه کامپیوتری کامل نیست، با سایر ابزارهای طراحی نیز در حد متوسط آشنایی داشته باشید تا در هنگام ضرورت جوابگوی نیاز شما باشد.
  • تجربه کاری به دست آورید؛ تجربه بزرگ‌ترین معلم انسان است. با انجام طراحی‌های متعدد با زیروبم کار آشنا می‌شوید. کارفرما نیز به طراحان با سابقه بهتر اعتماد می‌کنند. پس ترس را کنار گذاشته و سفارش‌های مختلف طراحی بسته‌بندی را قبول کنید، حتی اگر پروژه خیلی کوچک یا خیلی بزرگ و حساسی باشد!