چاپ دیجیتال

چاپ دیجیتال روشی برای چاپ است که طی آن تصاویر دیجیتال در فرایندی به محصولات چاپی تبدیل می‌شوند. چاپ دیجیتال برای چاپ در تیراژ بالا مناسب نیست. چاپ‌های تیراژ پایین اما ارزشمند خود را با این روش اعمال کنید.

چاپ دیجیتال (digital print) یکی از جدیدترین و پرطرفدارترین تکنیک‌های ابداعی برای چاپ بسته بندی است که از طریق آن می‌توان تصاویر و متون دیجیتال را به محصولات چاپی تبدیل کرد. این نوع پرینت که برخلاف چاپ افست اغلب برای تعداد تیراژ‌ پایین مورد استفاده می‌گیرد، امکان ایجاد تغییر طرح و محتویات چاپ را در هر کدام از اوراق برای کاربر فراهم می‌کند.

اگر قصد دارید که ابزارهای تبلیغاتی یا بسته بندی محصولات خود را با سرعت ‌بالا، تیراژ پایین و تعرفه کم به چاپ برسانید، چاپ دیجیتال بهترین روش برای شما است. کافی است سفارش خود را در سایت ثبت نمایید تا کارشناسان شرکت چاپ و بسته بندی در اسرع وقت به آن رسیدگی کنند. بهترین روش چاپ دیجیتال کدام است؟ چاپ سیلک، چاپ فلکسو و… روش‌هایی هستند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

چاپ دیجیتال چیست؟

چاپ دیجیتال نوعی چاپ نیمه صنعتی است که طی آن مرکب پودری از طریق حرارت، طرح مورد نظر را روی کاغذ، مقوا یا سایر متریال‌های چاپی منتقل می‌کند. چاپ دیجیتال قابلیت پرینت گرفتن انواع مختلفی از متریال‌های چاپی را دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به لیبل مات و براق، کاغذ تحریر، کاغذ گلاسه، لیبل ترانسپارنت، مقوای گلاسه و… اشاره کرد. اگر می‌خواهید بهترین روش را برای چاپ لیبل انتخاب کنید، چاپ حرارتی نیز از گزینه‌های مناسب در دسترس است.

خصوصیت بارز چاپ دیجیتال این است که نیازی به لیتوگرافی ندارد، بنابراین می‌توان طرح گرافیکی را به طور مستقیم از رایانه و به کمک یو‌اس‌بی به دستگاه چاپ دیجیتال منتقل کرد. در این تجهیزات نوعی پودر مخصوص به کار می‌رود که موجب ایجاد لایه براقی در سطح محصول چاپی می‌شود؛ از این‌رو جلوه زیبایی به آن می‌بخشد.

کاربرد اصلی چاپ دیجیتال برای چاپ صفحات با تیراژ محدود است، بنابراین برخلاف تصور عموم مردم این روش تنها می‌تواند تعداد مشخصی از صفحات را پرینت بگیرد. البته امروزه قابلیت‌های جدیدی به دستگاه‌های چاپ دیجیتال افزوده شده که تا حدی توانسته محدودیت‌های تعداد تیراژ پایین را برطرف کند. اگر به دنبال روشی برای چاپ در تیراژ بالا هستید، پیشنهاد می‌کنیم چاپ روتوگراور را نیز بخوانید.

در شرکت اینپک این روش برای چاپ طرح دلخواه کارفرما بر روی جعبه محصولات استفاده می‌شود. می‌توانید اقدام به دانلود فرم قرارداد دیزاین بسته بندی کنید تا با جزئیات کار آشنا شوید.

چاپ دیجیتال چیست

ویژگی های چاپ دیجیتال

ویژگی‌های مهم چاپ دیجیتال تا جدود زیادی مشابه با چاپ هیبریدی است. این ویژگی‌ها را می‌توانید در ادامه مشاهده کنید:

  • یکی از اصلی‌ترین خصوصیات چاپ دیجیتال این است که پرینت در مدت زمان کوتاهی انجام شده و محصولات چاپی به سرعت در اختیار کارفرما قرار می‌گیرند.
  • پرینت بر روی طیف وسیعی از متریال‌ها امکان‌پذیر است.
  • با توجه به این‌که امکان اعمال تغییرات در طول فرآیند چاپ وجود دارد، به سرعت می‌توان از اشتباهات چاپی جلوگیری کرد.
  • در چاپ دیجیتال امکان پرینت سه بعدی نیز وجود دارد.
  • به کمک این تکنیک می‌توان قبل از چاپ انبوه ابتدا نمونه‌گیری انجام داد، لذا ریسک پرینت‌های ناخواسته و اشتباه به حداقل می‌رسد.
  • چاپ دیجیتال انعطاف‌پذیری بیشتری نسبت به روش‌های قدیمی پرینت همچون چاپ افست دارد.
  • خوشبختانه فناوری چاپ دیجیتال به قدری پیشرفت کرده که محدودیت‌های پرینت در ابعاد مختلف از میان برداشته شده است.
  • در این روش امکان شخصی‌سازی و اضافه کردن داده‌های متغیر با توجه به درخواست مشتری وجود دارد.
  • هرچند که چاپ دیجیتال برای پرینت با تیراژ پایین و ارزش بالاتر مناسب است، اما اخیرا دستگاه‌های مدرنی روانه بازار مصرف شده که محدودیت‌های تعداد چاپ را تا حد زیادی رفع کرده‌اند.
ویژگی‌های چاپ دیجیتال

با مراحل چاپ دیجیتال آشنا شوید

طی پروسه چاپ دیجیتال برخلاف چاپ تامپوگرافی از صفحات چاپی استفاده نمی شود، از این‌رو هزینه راه‌اندازی آن مقرون‌به‌صرفه است. مراحل انجام چاپ دیجیتال به صورت زیر است:

  1. نخست تصویر یا طرح دیجیتال مورد نظر را که در نرم افزارهای گرافیکی ویژه دیزاین شده است، به صورت وکتور و یا سایر فرمت‌ها ذخیره می‌کنند.
  2. سپس نوع کاغذ و گرماژ آن پس از مشورت با کارفرما تعیین می‌شود.
  3. در مرحله بعدی رایانه و دستگاه چاپ از طریق کابل به یکدیگر اتصال می‌یابند. اکنون دیزاین موردنظر به صورت اتوماتیک و بدون دخالت کاربر با توجه به درخواست مشتری به شکل یک‌رو یا دورو چاپ می‌شود.

این مراحل با سرعت بسیار زیادی انجام می‌گیرد؛ زیرا برخلاف سایر روش‌های چاپ مانند چاپ ترموگرافی نیاز به هیچ مرحله‌ای قبل از فرآیند پرینت بین فایل‌های سند و محصول نهایی نیست. در شرکت اینپک امکان مشاوره رایگان طراحی بسته بندی برای کاربران فراهم شده است. می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به وب‌سایت شرکت مراجعه کنید.

مراحل چاپ دیجیتال

کاربردهای چاپ دیجیتال در بسته بندی

امروزه چاپ دیجیتال به طور گسترده‌ای در صنعت بسته بندی محصولات مورد استفاده قرار می‌گیرد. دلیل انتخاب چاپ دیجیتال برای جعبه کالاها این است که در کنار سرعت بالا، کیفیت پرینت را نیز به حداکثر می‌رساند. به طور کلی کاربردهای چاپ دیجیتال در بسته بندی را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

چاپ دیجیتال لیبل

لیبل‌ها برچسب‌هایی حاوی اطلاعات محصول هستند که روی بسته بندی آن‌ها چسبانده می‌شوند. به کمک چاپ دیجیتال می‌توان تعداد محدودی برچسب را با سرعت فوق‌العاده زیاد و بر روی متریال‌های مختلفی نظیر لیبل‌های کاغذی براق و مات، لیبل متالایز و همچنین لیبل شیشه‌ای شفاف به چاپ رساند. در ضمن آنلاین شاپ‌های اینستاگرامی و سایت‌های فروشگاهی نیز می‌توانند با این تکنیک چاپ لیبل‌های خود را در سایزهای متنوع انجام دهند. چاپ UV برای چاپ کارت ویزیت نیز طرفدار زیادی دارد. طراحی لیبل قهوه از نمونه دیزاین های محصولات است که انجام می شود.

چاپ دیجیتال کاتالوگ

چاپ دیجیتال کاتالوگ در صنعت بسته بندی به وفور به کار می‌رود. کاتالوگ‌ همان فهرست محصولات است که در قالب یک کتابچه راهنما در داخل بسته بندی قرار داده می‌شود. کاتالوگ دربردارنده اطلاعاتی همچون مشخصات فنی است، پس از طریق این ابزار مشتریان با سایر محصولات برند نیز آشنا شده و در صورت تمایل اقدام به خرید آن‌ها می‌کنند.

چاپ دیجیتال نه تنها برای پرینت کاتالوگ‌های کاغذی استفاده می‌شود، بلکه سهم زیادی در چاپ کاتالوگ‌های دیجیتال نیز دارد. کاتالوگ‌های دیجیتال اطلاعات ضروری درباره محصول را به صورت اینترنتی و تحت وب در اختیار افراد می‌گذارند.

تنوع در اجناس و نیاز به افزودن مداوم محصولات جدید موجب شده که اغلب برندها برای پرینت کاتالوگ‌های خود به سراغ چاپ دیجیتال بروند.  با این روش علاوه‌بر این‌که می‌توان کاتالوگ را در سایزهای مختلف و کیفیت بسیار عالی چاپ کرد، امکان اضافه کردن کالاهای جدید به مجموعه قبلی نیز وجود دارد. چاپ لینو لئوم را می‌توان کاربردی‌ترین گزینه برای چاپ دیجیتال کاتالوگ دانست.

چاپ دیجیتال جعبه محصول

چاپ دیجیتال جعبه بسته بندی اغلب به منظور تهیه ماکت قبل از چاپ صنعتی و با تیراژ بالا به کار می‌رود. اما در صورت تمایل صاحبان شرکت‌ها می‌توانند جعبه محصولات را به تعداد کم از طریق این تکنیک به چاپ برسانند. البته لازم به ذکر است تنها جعبه‌هایی با روش دیجیتال چاپ می‌شوند که اندازه گسترده آن‌ها از ۲۹ در ۴۸ سانتی‌متر کمتر باشد. برای چاپ جعبه و بسته بندی محصول می‌توانید از روش چاپ برجسته نیز استفاده کنید.

مزایا و معایب چاپ دیجیتال

کیفیت بالای چاپ دیجیتال باعث می‌شود که چهره افراد، تصاویر، متون ریز و لوگوهای چندرنگ در بسته بندی محصول چاپی وضوح مطلوبی داشته باشند. البته مزیت چاپ دیجیتال تنها به این مورد محدود نمی‌شود، بلکه این تکنیک در مقایسه با سایر روش‌های پرینت محاسن بسیاری دارد که عبارتند از:

  • عدم محدودیت در ابعاد متریال چاپی
  • سرعت زیاد در تحویل پروژه چاپی به خاطر نداشتن مراحل قبل از چاپ
  • کم شدن نیاز چاپخانه‌ها به نیروی انسانی
  • دارا بودن قابلیت تغییر داده‌ها و اطلاعات در نسخه‌های مختلف پرینت
  •  امکان برگزیدن طیف رنگ محصول چاپی به دفعات زیاد
  • سهولت کار با دستگاه‌های چاپ

چاپ دیجیتال در کنار مزایایی که به آن اشاره شد، دارای معایبی است که می‌توانید آن‌ها را در ادامه بخوانید:

  • هزینه بالای چاپ (روش‌هایی چون چاپ مخمل نیز جزو چاپ‌های باقیمت بالا محسوب می‌شوند. )
  • محدودیت در انتخاب گرماژ کاغذ
  • با توجه به این‌که رنگ‌ها در این تکنیک استاندارد هستند، دامنه رنگی پایین‌تری وجود دارد.
مزایا و معایب چاپ دیجیتال

قیمت چاپ دیجیتال

فاکتورهای مختلفی همچون تعداد تیراژ، سایز پرینت، کیفیت محصول چاپی و میزان خلاقیت به کار رفته در پرینت قیمت چاپ دیجیتال را تحت تاثیر قرار می‌دهند. مسلما با افزایش تعداد تیراژ و ابعاد محصول چاپی لازم است که هزینه بیشتری را بپردازید. برای اطلاع دقیق از قیمت طراحی پکیج و تعرفه چاپ می‌توانید با کارشناسان اینپک تماس بگیرید. کارشناسان ما اطلاعات کاملی راجع‌به قیمت انواع چاپ مانند چاپ ترافارد، دیجیتال، آفست و… در اختیارتان خواهند گذاشت.

هزینه چاپ به مدل دیجیتال

آنچه در مقاله چاپ دیجیتال خواندید

چاپ دیجیتال، روشی بسیار کاربردی و در عین حال ساده است که برای پرینت طرح‌های مختلف روی بسته بندی محصولات مورد استفاده قرار می‌گیرد. چنانچه نیاز به چاپ بسته بندی در تیراژ پایین و با کیفیت بسیار بالا دارید، می‌توانید ایده بسته بندی جدید را در سایت اینپک مشاهده کرده و سفارش خود را در عرض چند دقیقه ثبت کنید. از آنجا که کیفیت این روش چاپ در سطح بالایی است، لوگوی شرکت شما و حتی نوشته‌هایی با فونت ریز هم به خوبی نشان داده می‌شود. چنانچه راجع‌به انواع روش‌های چاپ مانند چاپ دیجیتال، چاپ گود، چاپ سیلک، فلکسو و… سوالی دارید، با ما تماس بگیرید. طراحی بسته بندی در ترکیه نیز بسیار از چاپ دیجیتال استفاده می‌کنند که شما می‌توانید نمونه طرح‌ها را در آن مشاهده کنید.

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *