خدمات طراحی بسته بندی  قیمت طراحی بسته بندی نمونه بسته بندی بسته بندی ضد آب بسته بندی صادراتی

موشن گرافیک چیست؟

موشن گرافیک که به آن طراحی گرافیک متحرک نیز می‌گویند با هدف انتقال پیام‌های تبلیغاتی و آموزشی ساخته می‌شود. از انواع موشن گرافیک می‌توان به استاپ موشن، ابنفوموشن و ویدئوموشن اشاره کرد. برندسازی، بازاریابی دیجیتال و ساخت تیتراژ فیلم از کاربردهای اصلی موشن گرافیک است.

موشن گرافیک یا موشن گرافی که با نام طراحی گرافیک متحرک نیز ممکن است شناخته شود، یکی از طراحی‌هایی است که کار متحرک سازی تصاویر و صداگذاری روی آن‌ها را بر عهده دارد. موشن گرافیک از دو بخش موشن و گرافیک استفاده شده است که موشن معنای حرکت را می‌دهد؛ به همین علت به آن گرافیک متحرک می‌گویند. این نوع طراحی در سال‌های اخیر جایگزین تبلیغات سنتی شده است. اگر موشن گرافیک به صورت حرفه‌ای انجام شود، تاثیر زیادی روی برندینگ، اعتماد سازی بین مشتریان، افزایش فروش و… دارد. در این مقاله از مجموعه اینپک با موشن گرافیک و کاربرد آن بیشتر آشنا می‌شویم.

موشن گرافیک کوتاه

انواع موشن گرافیک چیست؟

موشن گرافیک انواع مختلفی دارد و با توجه به نحوه طراحی متفاوت هستند و هرکدام در موارد گوناگونی استفاده می‌شود. انواع موشن گرافیک شامل موارد زیر است:

موشن گرافیک

اگرچه اصطلاح موشن گرافیک برای تمام گرافیک‌های متحرک که شامل تصاویر و ویدئو هستند، به کار می‌رود؛ اما در موشن گرافیک به جای استفاده از تصاویر واقعی، از نقاشی‌هایی استفاده می‌شود که به وسیله نرم افزارهایی مانند ایلاستریتور متحرک می‌شوند. یکی از نمونه های موشن گرافیک تیتراژ فیلم‌ها است که حتما بارها مشاهده کرده‌اید.

ویدئو رئال

در این ویدئوها از فضاهای واقعی فیلمبرداری شده و اطلاعاتی را گزارش می‌دهند. در این نوع، طرح‌های گرافیکی خاصی استفاده نشده و وظیفه اصلی انتقال پیام را صدابردار، صداگذار و تدوین‌گر بر عهده دارند.

ویدئو موشن

ویدئو موشن تلفیقی از گرافیک و فیلمبرداری است که علاوه‌بر افزایش جذابیت، لازم است اطلاعاتی را نمایش دهند که امکان آن با فیلمبرداری وجود ندارد.

استاپ موشن

در این روش، اشیا و وسایل واقعی حرکت داده شده و از حالت‌های مختلف آن عکس گرفته می‌شود؛ سپس با تدوین در نرم افزارهای گرافیکی به یک کلیپ متحرک تبدیل می‌کنند تا پیام مورد نظر را برسانند.

اینفو موشن

اینفوگرافیک به ویدئوهایی گفته می‌شود که در آن‌ها از تکنیک اینفوگرافیک جهت انتقال پیام ساخته می‌شود. این نوع از موشن گرافیک، در دنیای دیجیتال کاربردهای زیادی دارد و در ساخت تیزرهای تبلیغاتی و معرفی محصولات استفاده می‌شود.

انیمیشن

انیمیشن‌ یا پویانمایی، ویدئوهایی هستند که کاراکتر و داستان مشخصی دارند و به لایه‌های زیرین داستانی، احساسی، روانی و فلسفی شخصیت‌ها می‌پردازند. امروزه انیمیشن‌ها طرفداران زیادی دارد و افراد زیادی در سرایر جهان انیمیشن‌ها را دنبال می‌کنند. از نمونه‌های انیمیشن ایرانی می‌توان به دیرین دیرین و خداوند لک‌لک‌ها را دوست دارد اشاره کرد.

کاربرد موشن گرافیک

کاربرد اصلی موشن گرافیک، انتقال پیام و محتوای خاص به مخاطب است. گرافیک‌های متحرک، باعث جلب توجه بیشتری می‌شوند و می‌توانند برای محتواهای آموزشی یا تبلیغاتی سودمند باشند. از موشن گرافیک در موارد زیر استفاده می‌شود:

اشتراک اطلاعات

یکی از ساده‌ترین، مهمترین و موثرترین راه برای انتقال اطلاعات به افراد، موشن گرافیک است. به دلیل استفاده از صدا و تصویر، برای انتقال پیام، مخاطب می‌تواند به آسانی ارتباط برقرار کند و مفهوم مورد نظر را درک نماید. به عنوان مثال می‌توان علائم طراحی بسته بندی را در قالب یک موشن گرافیک کوتاه برای مخاطب به تصویر درآورد.

نمایش عنوان فیلم

حتما هنگام مشاهده فیلم متوجه شده‌اید که عنوان به چه صورت نمایش داده می‎‌شود. این کار با موشن گرافیک صورت می‌گیرد که باعث جلب توجه می‌شود ومخاطب را به خود جذب می‌کند.

طراحی ویدئوهای توصیفی

طراحی ویدئوهای توصیفی یا آموزشی، یکی از جذابیت‌های موشن گرافیک است. ممکن است محصولی را خریداری کنید و نحوه استفاده از آن را بلد نباشید. در برخی از محصولات CD آموزش نحوه کار داده می‌شود یا می‌توانید با جستجو در اینترنت آن را مشاهده کنید. این ویدئوها به وسیله موشن گرافیک ساخته می‌شود.

طراحی لوگو گرافیکی

طراحی لوگو اگر به صورت گرافیکی صورت بگیرد، می‌تواند تاثیر بیشتری نسبت به لوگوهای ثابت داشته باشد. این کار به جذابیت سایت کمک زیادی می‌کند و باعث جلب توجه کاربران می‌‌شود.

استفاده از لوگو یا علائم از اصول بسته بندی ادویه است که می تواند به شکل گرافیکی انجام شود.

بازاریابی دیجیتال

بازاریابی دیجیتال در حوزه‌های متنوعی مانند ایمیل مارکتینگ، وب سایت، شبکه‌های اجتماعی، سئو و… مورد استفاده قرار می‌گیرد. شما می‌توانید از موشن گرافیک در تمام این حوزه‌ها استفاده کنید. مثلا برای معرفی بهترین شرکت‌های طراحی گرافیک مشهد می‌توانید یک موشن گرافی طراحی کنید و نام این شرکت‌ها و حوزه‌های کاری آن‌ها را در قالب موشن گرافی به مخاطب نشان دهید.

طراحی پست‌های شبکه‌های اجتماعی

امروزه اکثر افراد از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند و اگر دنبال جذب مخاطب هستید باید از این فضا استفاده کافی را ببرید. در این شبکه‌ها انواع اخبار و ویدئوهای آموزشی و سرگرمی به اشتراک گذاشته می‌شود که می‌توانید از موشن گرافیک برای ساخت ویدئوهای خود استفاده کنید.

برند سازی

یکی دیگر از کاربردهای موشن گرافیک، استفاده از آن در برند سازی است که می‌تواند تاثیر بسیار زیادی در جذب مخاطب و افزایش آگاهی داشته باشد. فرض کنید می‌خواهید یک محصول منحصربفرد مثل زعفران را تبلیغ نمایید می‌توانید در کنار استفاده از بسته بندی جذاب برای زعفران یک تیزر تبلیغاتی موشن گرافی نیز تهیه کنید و فرآیند برندسازی را تسریع نمایید.

 

موشن گرافی یعنی چه

 

مزایای موشن گرافیک

موشن گرافیک مزایای زیادی دارد و می‌تواند مخاطبان زیادی را به خود جلب کند. این مزایا شامل موارد زیر است:

  • هزینه پایین
  • جذب مخاطب در شبکه‌های اجتماعی
  • افزایش کیفیت تبلیغات یا محتوای آموزشی
  • تاثیرگذاری و ماندگاری بیشتر در ذهن مخاطب
  • انتقال بهتر پیام

از چه نرم افزارهایی برای موشن گرافیک استفاده می ‌شود؟

برای ساخت موشن گرافیک از نرم افزارهای مختلفی استفاده می‌شود. هرکدام از نرم افزارها ویژگی متفاوتی دارد و طراحان با توجه به نیاز خود از هرکدام ممکن است استفاده کنند. این نرم افزارها شامل موارد زیر هستند:

افتر افکت (After Effects)

یکی از نرم‌ افزارهای مشهور و کاربردی در زمینه موشن گرافیک افتر افکت، محصول شرکت Adobe است. این نرم افزار طرفداران زیادی دارد و بین کاربران محبوب است. از ویژگی‌های این نرم افزار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سازگاری و ترکیب افترافکت با سایر نرم افزارهای ادوبی مانند فتوشاپ، پریمر و… از ویژگی‌های خاص این نرم افزار است.
  • افترافکت دارای ابزار و امکانات بی‌نظیری جهت اضافه کردن جلوه‌های جذاب و ویژه تصویری به محصولات سینمایی، تبلیغاتی و تلوزیونی است.
  • افترافکت یبرخلاف عملکرد بی‌نظیر خود، طراحی ساده‌ای دارد و مانند سایر نرم افزارهای ویدئویی از ساختار لایه لایه برخوردار است.

اتودسک مایا (Autodesk Maya)

یکی دیگر از نرم افزارهایی که جهت طراحی‌های سه بعدی استفاده می‌شود، اتودسک مایا است. این نرم افزار ابزارهای قدرتمندی در اختیار کاربران قرار می‌دهد و در ساخت بازی‌های کامپیوتری، انیمیشن، سریال‌های تلوزیون و… مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این نرم افزار می‌توانید به مدل سازی، اجرای شبیه سازی، رندر گیری و متحرک سازی بپردازید.

پریمیر (Premier)

پریمر یکی از نرم افزارهای تخصصی جهت ویرایش ویدئو است که توسط شرکت ادوبی ارائه شده است. این نرم افزار به کاربران اجازه می‌دهد به صورت تخصصی به ایجاد و ویرایش تراک‌های ویدئویی بپردازند. از ویژگی‌های این نرم افزار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رابط کاربری کاربرپسند
  • جدول زمانی مبتنی بر آهنگ
  • ابزار تصحیح رنگ
  • ابزار ویرایش
  • پنل گرافیک متحرک که از متریال سه بعدی پشتیبانی می‌کند.

تری دی مکس (3DS Max)

تری دی مکس، یکی از نرم افزارهای انیمیشن، مدلینگ و رندر است و جهت طراحی ویژوال و بازی ساخته شده است. این نرم افزار از ویژگی‌هایی مانند مدلینگ سه بعدی، بافت و افکت دارد و کاربران می‌توانند به مدل‌سازی اشکال هندسی بپردازند.

اپل موشن (Apple Motion)

اپل موشن یک نرم افزار حرفه‌ای و قدرتمند جهت ساخت جلوه‌های ویژه است که می‌توان به وسیله آن به ویرایش و تدوین فیلم پرداخت. این نرم افزار محصول شرکت اپل است که به کاربران اجازه انتقال اثرات، اسجاد انیمیشن و… می‌دهد. از این نرم افزار می‌توان در طراحی و ساخت وله‌های تلویزیونی، تیتراژ دو بعدی و سه بعدی استفاده کرد.

تفاوت موشن گرافیک با انیمیشن چیست؟

ممکن است بیشتر افراد موشن گرافیک را با انیمیشن اشتباه بگیرند؛ اما این دو با یکدیگر متفاوت هستند. انیمیشن‌ها دارای کاراکتر خاص و داستان مشخص هستند؛ اما موشن گرافیک بیشتر کاراکتر محور است. موشن گرافیک از ساختار ساده‌تری نسبت به انیمیشن برخوردار است. به طور کلی می‌توان گفت انیمیشن‌ها روایتگر یک داستان هستند؛ اما در موشن گرافیک کار انتقال پیام بر عهده افکت‌ها و رنگ‌ها است.

موشن گرافیک در ایران چه کاربردی دارد؟

در سال‌های اخیر و به دنبال رشد اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، تبلیغات مجازی در کشور، گسترش زیادی پیدا کرده است. با توجه به اینکه تصویر و صوت تاثیر بیشتری بر مخاطب دارند، موشن گرافیک جای خود را در تبلیغات به خوبی باز کرده است. هزینه پایین موشن گرافیک نسبت سایر تبلیغات، در گسترش این طراحی بی تاثیر نبوده است.

با توجه به مزایا و کاربردهای فراوان موشن گرافیک، می‌توان متوجه بازار کار این تخصص شد و اگر وارد این حرفه شوید، می‌توانید پروژه‌های زیادی دریافت کنید.

طراح موشن گرافیک کیست؟

طراح موشن گرافیک با استفاده از انیمیشن و جلوه‌های صوتی و بصری برای رسانه‌های مختلف مثل تلویزیون، شبکه‌های اجتماعی و صنعت فیلم‌سازی محتوای پویا و متحرک تولید می‌کند. طراحان موشن گرافیک با تیم‌های خلاق کار می‌کنند تا به خوبی عناصر طراحی را در یک پروژه ساخت موشن گرافی بگنجانند.

طراحان موشن گرافیک اغلب از برنامه‌های نرم افزاری Adobe استفاده می‌کنند. Photoshop و Illustrator دو مورد از رایج‌ترین برنامه‌های ساخت موشن گرافیک هستند. Cinema4D نیز یک برنامه نرم‌افزاری مدل‌سازی سه بعدی پیشرفته‌تر برای تولید موشن گرافی است.

شرح جایگاه شغلی طراح موشن گرافیک

به عنوان یک طراح موشن گرافیک، کار شما ایجاد گرافیک و انیمیشن‌های دو بعدی و سه بعدی از مرحله طراحی کانسپت گرفته تا ساخت محصول نهایی، خواهد بود.سایر وظایف شغلی طراحی موشن گرافیی عبارتند از:

  • کار با برنامه‌های طراحی مختلف مانند Photoshop، InDesign و Illustrator.
  • توانایی کار تیمی
  • ساخت موشن گرافی برای پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی مانند متا و اینستاگرام
  • دیدار با مشتریان برای رفع نیازها و پاسخگویی به سوالات آن‌ها
  • انتخاب صوت، تصویر، تایپوگرافی و سایر عناصر طراحی مناسب

مهارت‌های طراح موشن گرافیک

طراح موشن گرافی باید با اصول طراحی مانند چیدمان، تایپوگرافی و تئوری رنگ آشنایی کامل داشته باشد و خلاق باشد. داشتن مهارت‌ اتود زدن دستی بر روی کاغذ نیز پوینت مثبتی محسوب می‌شود. برخورداری از مهارت‌های ارتباطی خوب برای صحبت با مشتریان، همکاران و کارفرمایان ضروری است.

هزینه طراحی موشن گرافیک

هزینه طراحی موشن گرافیک به عوامل زیادی بستگی دارد و نمی‌توان هزینه ثابتی برای آن در نظر گرفت. این عوامل شامل موارد زیر هستند:

نوع موشن گرافیک

با توجه به نوع موشن گرافیک و استفاده از نرم افزارهای مختلف، هزینه طراحی موشن گرافیک متفاوت خواهد بود. همچنین میزان پیچیدگی طرح، در قیمت‌گذاری تاثیر دارد. هرچه طراحی موشن گرافیک ساده‌تر باشد، هزینه کمتری در بر خواهد داشت.

تجربه طراح

افرادی که به تازگی کار خود را آغاز کرده‌اند و هنوز دنبال کسب مهارت هستند، ممکن است هزینه بسیار پایین‌تری دریافت نمایند؛ اما اگر به دنبال یک کار با کیفیت هستید باید آن را به افراد با تجربه بسپارید و طبیعتا هزینه بالاتری بپردازید.

تعداد ادیت

هر طراح تا پیش از ارائه کار نهایی، آن را بین 4 تا 6 بار ویرایش می‌کند که با توجه به نوع کار متفاوت است. هر چه میزان این ویرایش‌ها بیشتر باشد، کارفرما باید هزینه بیشتری بپردازد.

زمان گرفته شده از طراح

هرچه یک طرح گرافیکی پیچیده‌تر باشد، زمان بیشتری از طراح می‌گیرد. فرقی نمیکند طراح بسته بندی باشید و بخواهید برای پاکت خشکبار طرح بزنید یا طراح موشن گرافیک، در هر صورت پیچیدگی طرح گرافیکی زمان زیادی از طراح می‌گیرد. همچنین ممکن است برخی از کارفرماها درخواست تحویل فوری طرح را داشته باشند؛ در این صورت قیمت سفارش بیشتر می‌شود؛ زیرا طراح باید به صورت فشرده کار کند تا بتواند کار را تحویل بدهد.

 پیش از سفارش طراحی با مشاوره با شرکت گرافیکی می‌توانید از هزینه تقریبی آگاه شوید. اما هزینه نهایی معمولا پس از اتمام کار اعلام می‌شود.

سخن پایانی

موشن گرافیک یکی از طراحی‌هایی است که به ابزاری تاثیرگذار در عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی، بازرگانی و آموزشی تبدیل شده است. با گسترش شبکه‌های اجتماعی، این طراحی نیز گسترش خوبی پیدا کرده است. اگر موشن گرافیک به صورت اصولی و حرفه‌ای انجام شود تاثیر بسیار زیادی بر افزایش برندینگ دارد.

موشن گرافیک چیست؟

موشن گرافیک چیه؟ موشن گرافیک نوعی طراحی است که به وسیله متحرک سازی تصاویر و صداگذاری روی آن پیام خاصی را منتقل می‌کنند.

هزینه طراحی موشن گرافیک چقدر است؟

هزینه طراحی موشن گرافیک به عواملی مانند پیچیدگی طرح، زمان گرفته شده از طراح و… بستگی دارد.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه می‌خوانید