خدمات طراحی بسته بندی  قیمت طراحی بسته بندی نمونه بسته بندی بسته بندی ضد آب بسته بندی صادراتی

طراحی بسته بندی ساشه

ساشه یا sachet به نوعی بسته کوچک که حاوی محصولی مثل پودر، عطر، شامپو و… است؛ گفته می‌شود. این بسته‌ها معمولاً در اندازه‌های کوچکی تهیه شده و از آنجایی که قابلیت نگهداریِ مواد غذایی مختلف همچون ادویه‌جات، پودر‌ها، شکر، نمک و موارد مشابه را هم دارند؛ از محبوبیت بسیاری برخوردار هستند.
طراحی بسته‌بندی ساشه با قابلیت یک بار استفاده صورت گرفته و در طی این فرایند نیز موادی همچون فویل، نایلون، پلاستیک و آلومینیوم و… به کار گرفته می‌شوند. اندازه کوچک و حمل آسان ساشه موجب شده تا مناسب استفاده در سفر و یا نمایش نمونه‌ای از محصولات به مشتریان باشد.

مزایای بسته بندی ساشه ای چیست؟

مزایای-بسته-بندی-ساشه-ای-چیست؟

استفاده از بسته‌بندی ساشه‌ای منجر به حفظ کیفیت محصول در برابر عوامل خارجی مانند رطوبت، هوا و گرد و غبار می‌شود. بنابراین در صورت انتخاب این نوع بسته‌بندی، ذخیره و نگهداریِ محصولاتی مانند عطر، دارو، پودر و… که به سرعت تحلیل می‌شوند نیز آسان خواهد گشت. برای دیدن نمونه بسته بندی عطر روی لینک کلیک کنید.
علاوه بر آن، حمل و نقلِ بسته‌بندی ساشه‌ای به واسطه اندازه کوچک و سبکیِ آن، به آسانی صورت گرفته و از آنجایی که به راحتی نیز باز می‌شود، بنابراین به راحتی می‌توان از محتویات آن استفاده نمود.
به طور کلی، استفاده از بسته بندی ساشه‌ای به دلیل سبکی‌اش، برابر با صرفه‌جویی در هزینه‌های بسته بندی، حمل و نقل و ذخیره‌سازی است. در ادامه توضیحات بیشتری را در مورد این نوع تولید بسته بندی به شما ارائه می دهیم.

انواع بسته بندی ساشه از نظر جنس

بسته‌بندی ساشه بستگی به نوع محصول و نیاز مصرف‌کننده داشته و معمولا هر کدام از جنس‌های آن نیز دارای ویژگی‌های خاصی همچون سختی، انعطاف‌پذیری، نفوذ‌پذیری و قابلیت باز شدنِ آسان هستند. با توجه به طرح سوالات متعدد از جانب مشتریان در این‌باره، در ادامه به معرفی انواع بسته‌بندی ساشه از نظر جنس می‌‌پردازیم:

ساشه پلی اتیلن سبک و سنگین (LDPEو HDPE)

ساشه-پلی-اتیلن-سبک-و-سنگین-(LDPEو-HDPE)

بسته‌بندی ساشه‌ی ساخته شده از جنس پلی اتیلن (PE) دارای دو نوع سبک و سنگین است. بسته‌بندی ساشه پلی اتیلن سبک (LDPE) به واسطه ویژگی‌هایی همچون نرمی، انعطاف‌پذیری بالا، شفافیت، قابلیت جذب رنگ، نفوذپذیری بخار و چاپ‌پذیری و… مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع بسته‌بندی، سبک‌تر بوده و البته هزینه کمتری هم نسبت به بسته‌بندی ساشه پلی اتیلن سنگین دارد.
بسته‌بندی ساشه پلی اتیلن سنگین (HDPE) نیز با ویژگی‌هایی مانند سختی، مقاومت در برابر حرارت، عدم جذب رطوبت و چاپ‌پذیری بالا برای بسته‌بندیِ کالاهای سنگین و با وزن زیاد و… شناخته و استفاده می‌شود.
این نوع بسته‌بندی سنگین‌تر بوده و هزینه بیشتری هم نسبت به بسته‌بندی ساشه پلی اتیلن سبک دارد. به طور کلی؛ انتخاب میان دو نوع بسته‌بندی ساشه پلی اتیلن، بستگی به نوع کالا و شرایط نگهداری آن نیز دارد.

بسته بندی ساشه ای سلفونی

بسته‌بندی ساشه‌ای سلفونی معمولا به منظور بسته‌بندی مواد غذایی مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع بسته‌بندی از فیلم سلفونِ شفاف یا رنگی‌شده تهیه گشته و با استفاده از دستگاه‌های پرکن نیز محصولات مختلف در فضای داخلیِ آن جای می‌گیرند.
بسته‌بندی ساشه‌ای سلفونی به دلیل شفافیت بالا، حفظ تازگی و ماندگاری محصولات، مقاومت در برابر رطوبت و هوا، سبک بودن و… از محبوبیت بسیاری برخوردار است.

ساشه پلی پروپیلن های دمیدنی BOPP و OP و CPP

ساشه-پلی-پروپیلن-های-دمیدنی-BOPP-و-OP-و-CPP

پلی‌ پروپیلن‌های دمیدنی BOPP و OP و CPP انواعی از پلیمرهای پروپیلن هستند که به صورت فیلم‌های نازک برای بسته‌بندی و مصارف دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه به طور شفاف، به بررسی جزئیات و ویژگی‌های مربوط به هرکدام می‌پردازیم:

پروپیلن دمیدنیِ OP و یا همان (Oriented Polypropylene) یکی از انواع پلی پروپیلن دمیدنی ا‌ست که با استفاده از روشی به نام « جهت دادن » و یا همان ( Orienting ) تولید می‌شود. در این روش، جهت‌دهیِ فیلم پلی پروپیلن از طریق طی کردن مراحل حرارتی و مکانیکی مشخص انجام می‌گیرد؛ چرا که این فرآیند منجر به افزایش استحکام و سختی فیلم می‌گردد. فیلم OP معمولاً شفاف، براق و مقاوم در برابر رطوبت است.

پروپیلن دمیدنیِ BOPP و یا همان (Biaxially Oriented Polypropylen) نوع دیگری از پلی پروپیلن دمیدنی ا‌ست که با استفاده از روشی به نام « جهت دادن دو محوره و یا همان  ( Biaxial Orienting )تولید می‌شود. در این روش، فیلم پلی پروپیلن از طریق گذر از دو مرحله جهت‌دهیِ متقابل ( عمودی و افقی ) استحکام و شفافیت بیشتری به دست می‌آورد. فیلم BOPP عموماً برای بسته‌بندی مواد غذایی، بسته بندی تنباکو، و… مناسب است.

CPP یا همان (Cast Polypropylene) نوع دیگری از پلی پروپیلن دمیدنی ا‌ست که با استفاده از روش « ریخته‌گری » یا همان ( Casting ) تولید می‌شود. در این روش، ماده پلی پروپیلن در وضعیت گرم و ذوبی ریخته شده و سپس خنک و جامد می‌گردد. معمولا فیلم CPP از نظر شفافیت و سختی با BOPP مقایسه می‌شود، اما انعطاف‌پذیری بیشتری را دارد.

به طور کلی؛ این نوع پلی پروپیلن‌های دمیدنی به دلیل ویژگی‌هایی مانند شفافیت، مقاومت مکانیکی، مقاومت در برابر رطوبت و امکان استفاده در دماهای مختلف، کاربرد‌های بسته‌بندی و صنعتی گوناگونی دارند.

ساشه فیلم پلی استر BOPET

ساشه-فیلم-پلی-استر-BOPET

فیلم پلی استر BOPET یا (Biaxially Oriented Polyethylene Terephthalate) یک نوع فیلم دمیدنی‌ است که از ماده اولیه پلی استر ترفتالات اتیلن (PET) تولید شده و ساخت آن نیز با استفاده از روش جهت‌دهیِ دو محوره (Biaxial Orienting) انجام می‌گیرد.
در فرآیند تولید BOPET، ابتدا فیلم اولیه PET استخراج می‌شود. سپس به این فیلم اولیه؛ به صورت حرارتی و مکانیکی جهت می‌دهند. فرآیند جهت دادن دو محوره نیز شامل جهت دادن در جهت‌های عمودی و افقی ا‌ست که باعث افزایشِ استحکام و شفافیت فیلم می‌گردد. در نهایت، فیلم BOPET خنک شده و برش می‌خورد تا به شکل نهایی و مورد انتظار خود درآید.

فیلم BOPET دارای ویژگی‌های مطلوبی بوده که آن را مناسب بسته‌بندی و دیگر کاربرد‌های صنعتی ساخته است. به عنوان‌مثال فیلم BOPET بسیار شفاف بوده و به همین‌دلیل، قابلیت نمایش محتوا را نیز دارد. این فیلم به واسطه استحکام و سختی بالای خود، مقاومت مناسبی در برابر شکستگی، پارگی و سایش دارد.
این فیلم همچنین با انعطاف‌پذیریِ خوب خود، مناسب بسته‌بندی‌های سخت و پیچیده است. بنابراین با توجه به ویژگی‌های نامبرده، فیلم BOPET در صنایع مختلفی مانند بسته‌بندی مواد غذایی، مواد شیمیایی و… مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تولید و لمینت یا فیلم متالایز

ساشه-فیلم-متالایز

تولید و لمینت با فیلم متالایز؛ فرآیند پیچیده‌ای است که جهت ایجاد یک لایه نازک از فلز بر روی فیلم پلیمری مورد استفاده قرار می‌گیرد. به همین‌دلیل از این فرآیند، به عنوان یک روش برای افزایش خواص بصری و محافظتیِ فیلم در زمینه‌های مختلفی همچون بسته‌بندی و صنایع دیگر استفاده می‌شود. دو مرحله اصلیِ تولید و لمینت با فیلم متالایز به این صورت انجام می‌گیرند:

  • تولید فیلم متالایز: در این مرحله، فیلم پلیمری مورد نظر برای متالایزاسیون انتخاب شده و معمولاً هم در این فرایند، از موادی مانند پت (پلی استر ترفتالات)، پلی پروپیلن (PP) یا پلی اتیلن (PE) استفاده می‌شود. در ادامه، فیلم پلیمری از مرحله پیش‌آماده‌سازیِ زیراکسیداسیون (Pre-treatment) عبور می‌کند تا سطح آن به خوبی برای اتصال به لایه فلزی آماده گردد.
    سپس، فیلم به محفظه‌ای وارد می‌شود که در آن، یک لایه بسیار نازک از فلز مانند آلومینیوم، طلا، نقره و… روی سطح فیلم تشکیل می‌شود. این لایه فلزی در فرآیند بخاری یا رشته‌ای ایجاد می‌گردد.
  • لمینت با فیلم متالایز: بعد از تولید فیلم متالایز، مرحله بعدی به لمینت با فیلم متالایز اختصاص دارد. در این مرحله، فیلم متالایز با فیلم پلیمری دیگری لمینت می‌شود تا عملکرد و خواصِ فیلم تقویت شده و در برابر عوامل خارجی مانند رطوبت و تغییرات دما نیز از آن محافظت گردد.
    برای لمینت با فیلم متالایز از روش‌های مختلفی مانند چسباندن حرارتی، روش لمینتِ صفحه به صفحه یا استفاده از رزین‌های مخصوص استفاده می‌کنند. بنابراین با استفاده از فیلم متالایز، ویژگی‌هایی مانند براقیت، شفافیت، مقاومت در برابر رطوبت، مقاومت در برابر اشعه UV و خواص آنتی‌استاتیک به فیلم افزوده می‌شود.

ساشه چاپ فلکسو (استک، سیلندر مرکز)

ساشه چاپ فلکسو (استک، سیلندر مرکز)

چاک فلکسو یا استک سیلندر مرکز؛ یک روش بسته‌بندی ساشه‌ای است که در طی آن، ساشه‌ها درون یک استک قرار گرفته و سپس در یک سیلندر مرکزی قرار داده می‌شوند. این روش بسته‌بندی، برای محافظت بیشتر و سهولت حمل و نقل ساشه‌ها بسیار مناسب است و مزایای بسیاری را نیز به دنبال دارد.
در واقع با استفاده از چاک فلکسو، ساشه‌های قرار گرفته شده در داخل استک و سیلندر مرکزی، از امنیت مناسبی برخوردار خواهند شد. این روش بسته‌بندی؛ از وارد شدنِ هرگونه خراش، آسیب و آلودگی به ساشه‌ها جلوگیری می‌کند.

همچنین استفاده از سیلندر مرکزی باعث می‌شود تا ساشه‌ها به صورت مرتب و محکم درون آن قرار گیرند. بنابراین حمل و نقل آنان نیز به صورت ایمن و ساده‌تری انجام شده و خطر شکستن یا آسیب‌دیدن‌شان نیز کاهش خواهد یافت.
جالب است بدانید سیلندر مرکزی، قابلیت بازیافت و استفاده مجدد را هم دارد؛ بنابراین استفاده از آن، نوعی توجه به حفاظت از محیط زیست نیز تلقی می‌شود.

ساشه لمینت با فویل آلومینیوم

ساشه-لمینت-با-فویل-آلومینیوم

لمینت با فویل آلومینیوم؛ نوعی روش بسته‌بندی ا‌ست که در طی آن، یک لایه نازک از فویل آلومینیوم بر روی سطح ساشه‌ای قرار داده می‌شود. جهت انجام این کار، ابتدا فیلم پلیمری مناسب برای بسته‌بندی ساشه‌ای را انتخاب می‌کنند.
این فیلم معمولا به صورت شفاف یا غیرشفاف بوده و از موادی مانند پت (پلی استر ترفتالات) یا پلی اتیلن (PE) ساخته می‌شود. در فرآیند لمینت با فویل آلومینیوم، فیلم پلیمری باید بر روی سطحی صاف و تمیز قرار بگیرد.

در واقع به همین دلیل است که فویل آلومینیوم را بر روی فیلم پلیمری قرار داده و سپس با استفاده از چسب مناسب، لایه چسبنده‌ای میان فویل و فیلم پلیمری ایجاد می‌کنند.
این لایه چسبنده معمولاً شامل رزین‌های خاصی‌ است که جهت بهبود چسبندگیِ فویل آلومینیوم و فیلم پلیمری به یک‌دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. در مرحله نهایی کار، فیلم بسته‌بندی شده، مراحل دیگری همچون برش، شکل‌دهی و… را نیز به اتمام می‌رساند.

ساشه لمینت با فویل کاغذی

ساشه-لمینت-با-فویل-کاغذی

لمینت با فویل کاغذی یکی از روش‌های بسته‌بندی ساشه‌ای به شمار می‌رود که استفاده از آن، به منظور حفاظت از محصولات و افزایش جذابیت بصری‌شان است. در این روش، یک لایه نازک از فویل کاغذی روی سطح محصول چسبانده شده و سپس با استفاده از لمینتور، این لایه به سطح آن چسبانده می‌شود.
این فرایند، مزایای بسیاری را با خود به همراه می‌آورد. به عنوان‌مثال لمینت با فویل کاغذی از محصول در برابر رطوبت، گرد و غبار و آسیب‌های مکانیکی محافظت نموده و میزان جذابیت ظاهری آن را نیز به چندین برابر افزایش می‌دهد. فویل کاغذی قابلیت بازیافت نیز داشته و استفاده از آن، با اثرات مثبتی برای محیط زیست همراه است.

انواع بسته بندی ساشه از نظر شکل

چگونگیِ بسته‌بندی ساشه‌ها یکی از عوامل مهم در میزان کارایی هر محصول به شمار می‌روند؛ چرا که شکل بسته‌بندی ساشه‌ها نقش مهمی در میزان تحمل و حفاظت از محصول داشته و البته جذابیت خاصی را نیز به آن می‌بخشد. در ادامه به بررسی انواع بسته‌بندی ساشه از نظر شکل می‌پردازیم:

بسته بندی ساشه مدادی

بسته-بندی-ساشه-مدادی

ساشه مدادی با شکل استوانه‌ای و ابعاد بلند و باریک خود شناخته شده و معمولا هم برای بسته‌بندی پودرهای خوراکی و غیرخوراکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عنوان‌مثال در بسته‌بندی قهوه و نسکافه از این نوع ساشه‌ها استفاده می‌کنند.
روش استفاده از ساشه مدادی نیز به این صورت است که ساشه‌ها به صورت رولی به مشتری تحویل داده شده و سپس با استفاده از دستگاه‌های پرکن یا توزین و مرکز دوخت، رول‌ها دوخته، پر شده و سپس پلمپ می‌گردند.
در همین‌راستا می‌توان به کیفیت و همچنین کارکرد هر دستگاه ساشه اشاره نمود که نقش مهمی در نتیجه نهاییِ کار دارد

بسته بندی ساشه‌ مستطیلی

بسته-بندی-ساشه‌-مستطیلی

این نوع بسته‌بندی معمولاً برای ساشه‌های بلند و نازک مورد استفاده قرار می‌گیرد. شکل مستطیلیِ این بسته‌بندی باعث می‌شود تا ساشه‌ها به صورت عمودی درون بسته قرار داده شده و البته و به راحتی نیز قابل استفاده باشند.
همچنین این نوع بسته‌بندی به خوبی از ساشه‌ها محفاظت نموده و از وارد شدن هرگونه آسیب در فرایند حمل و نقل به آنان نیز جلوگیری می‌نماید. این نوع بسته بندی مناسب طراحی بسته بندی سس تک نغره است.

بسته بندی ساشه‌ شیشه‌ای (شفاف)

بسته-بندی-ساشه‌-شیشه‌ای-(شفاف)

این نوع بسته‌بندی اغلب از شیشه یا مواد شفاف تهیه می‌شود. شیشه به ساشه‌ها ظاهری لوکس و شیک بخشیده و امکان مشاهده محتویات آنان را نیز فراهم می‌کند. شیشه همچنین محافظت از ساشه‌ها را نیز به خوبی تضمین می‌کند.

انواع بسته بندی ساشه از نظر ماده درونی

معمولا بسته‌بندی ساشه از نظر ماده درونی شامل موارد متعددی می‌شود که در ادامه به بررسیِ یک نمونه مهم از آن می‌پردازیم:

بسته بندی ساشه مایعات

بسته-بندی-ساشه-مایعات

موادی مثل سس کچاپ، آبلیمو و عسل و… که حالت مایع دارند؛ به عنوان سیالات شناخته می‌شوند. به همین دلیل، بسته‌بندی سیالات نیازمند مقاومت بالا‌تری نسبت به سایر بسته‌بندی‌ها است.
در همین راستا، بسته‌بندی سیالات به صورت 3 لایه و 4 لایه با استفاده از متریال‌های متالایز، فویل آلومینیوم، سلفون BOPP، فیلم OPP و سلفون CPP به صورت لمینتی با دیگر فیلم‌های پلیمری برای دوخت‌پذیریِ بیشتر استفاده می‌شود.

در واقع این روش بسته‌بندی، به عنوان یک روش حفاظتی برای سیالات عمل می‌کند. با استفاده از ترکیب این لایه‌ها، می‌توان تضمین نمود که از محتوای سیالِ درون بسته‌بندی محافظت شده و از وقوع هرگونه نشتی یا خرابی‌ در طول حمل و نقل نیز جلوگیری خواهد گشت.
علاوه بر این موارد، بسته‌بندی لمینتی با دیگر فیلم‌های پلیمری، دوخت‌پذیریِ بیشتری را فراهم نموده و به واسطه آن، استفاده از سیالات نیز آسان‌ و مطمئن‌تر خواهد گشت.

بسته بندی ساشه پودری ( ادویه، قهوه و… )

بسته-بندی-ساشه-پودری-(-ادویه،-قهوه-و...-)

تازه‌ترین آمارها نشان می‌دهند که بیش از ۵۰ درصد از بسته‌بندی‌های ساشه‌ای؛ برای مواد غذایی و کالاهای پودری تک‌نفره مورد استفاده قرار می‌گیرند. ساشه‌های پودری تک‌نفره برای بسته‌بندیِ انواع محصولات از جمله نمک، فلفل، آویشن، قهوه و نسکافه و… مناسب هستند.
تصمیم‌گیری در رابطه با انتخاب مواد و تعداد لایه‌های لمینتی نیز بر اساس نوع محصول مورد استفاده صورت می‌گیرد. به عنوان مثال، مطابق با دستور سازمان بهداشت، بسته‌بندی ساشه‌ایِ قهوه و نسکافه باید از ۴ لایه به همراه فویل آلومینیوم تشکیل شود تا به این‌صورت از سلامت محصول نیز به خوبی محافظت کند.

در همین‌راستا می‌توان گفت، استفاده از بسته‌بندی ساشه‌ای به عنوان روشی مؤثر برای حفظ کیفیت و تازگی محصولات پودری به اثبات رسیده است. این نوع بسته‌بندی با استفاده از لایه‌های مختلفی از جمله لایه‌های پلیمری، فویل آلومینیوم و لمینت از محصول در برابر رطوبت، هوا و عوامل خارجی محافظت می‌کند.
همچنین، بسته‌بندی ساشه‌ای به دلیل قابلیت دریافت سیب سلامت، برای محصولاتی که نیاز به نگهداریِ طولانی‌مدت دارند نیز بسیار مناسب است.

بسته بندی ساشه ادویه

بسته-بندی-ساشه-ادویه

معمولا بسیاری از رستوران‌ها در فرایند بسته‌بندی ادویه‌جات‌شان، ساشه‌های کاغذی را مورد استفاده خود قرار می‌دهند. این نوع از ساشه، دارای ابعاد بسیار کوچکی‌ است اما آن دسته از مجموعه‌هایی که به دنبال افزایش کیفیت بسته‌بندی خود هستند، از بسته‌بندی‌ سلفونی که دارای چاپ اختصاصی هستند، استفاده می‌کنند.

بسته بندی ساشه قهوه و نسکافه

بسته-بندی-ساشه-قهوه-و-نسکافه

فرایند ساخت بسته‌بندی‌های تک‌نفره قهوه و نسکافه معمولا به صورت چندین‌ لایه و با به کارگیریِ فیلم پلی استر، فیلم پلی اتیلن، فیلم CPP، متالایز یا فویل آلومینیوم و… صورت می‌گیرد.
با توجه به اعلام رسمیِ وزارت بهداشت و دستوراتِ این سازمان در این‌باره، هر نوع پاکت بسته‌بندی قهوه و نسکافه در صورتی موفق به دریافت سیب سلامت خواهد شد؛ که در فرایند تولید آن از متالایز و فویل آلومینیوم استفاده شده باشد.

بسته بندی ساشه برای حوزه دامپزشکی

بسته-بندی-ساشه-برای-حوزه-دامپزشکی

معمولا داروهایی که برای دام‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، به صورت پودری بوده و در نتیجه نیز باید مقدار مشخصی از آنان در حجمی تعیین‌شده از مایعات حل گردند. بنابراین در صنعت دامپزشکی، بسته‌بندی مناسب برای داروهای مصرفیِ دام‌ها از اهمیت بسزایی برخوردار است.
به همین‌دلیل، استفاده از ساشه می‌تواند بهترین گزینه برای این نوع از داروها باشد. ساشه از قرارگیریِ داروها در مجاورت هوا و آلودگی‌های محیطی جلوگیری نموده و در نتیجه نیز به حفظ کیفیت و سلامت دام‌ها کمک بسیاری می‌کند.

بسته بندی ساشه در صنعت داروسازی

بسته-بندی-ساشه-در-صنعت-داروسازی

در صنعت داروسازی از ساشه‌ها به عنوان نوعی بسته‌بندی مناسب برای انواع محصولات داروییِ خشک و مکمل‌های رژیمی استفاده می‌شود. این ساشه‌ها دارای لایه‌هایی به صورت لامینه شده بوده و به عنوان مانعی در برابر ورود میکروب‌های خارجی عمل می‌کنند. به عنوان مثال، داروهای سولوستون و روتارین و بسیاری از محصولات دیگر در بسته‌های کوچک ساشه قرار می‌گیرند.
این بسته‌بندی‌ها مزایایی مانند مصرف آسان و دقیق را به ارمغان آورده و البته به صورت یک‌ بار مصرف هم عرضه می‌شوند. به طور کلی؛ استفاده از ساشه برای بسته‌بندیِ محصولات دارویی دارای مزایای بسیاری‌ است.
از جمله، حفظ کیفیت و اثربخشی دارو، جلوگیری از آلودگی و نشت، افزایش عمر مفید محصول و تسهیل در مصرف آن. به همین دلیل، ساشه‌ها به عنوان یک راه حل مناسب برای بسته‌بندی محصولات دارویی شناخته می‌شوند.

مواد شیمایی به کار رفته در بسته بندی ساشه

همانطور که می‌دانید، مصرف مواد شیمیایی در بسته‌بندی ساشه باید با دقت و طبق اصول و قوانین مربوطه انجام گیرد؛ چرا که استفاده بیش از حد یا کم از این مواد یا ترکیبات نامناسب ‌‌آن‌ها، ممکن است در نهایت منجر به بروز نتایج ناخوشایندی شود.
به همین‌دلیل است که طراحی ساشه‌ها به عنوان بسته‌بندی‌های یکبار مصرف، با قابلیت محفاظت از محصول در برابر مواد شیمایی انجام می‌گیرد.

بسته بندی ساشه صدفی

ساشه‌های صدفی، برای بسته‌بندی قند، شکر، نمک تک‌نفره و موارد دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. این ساشه‌ها در اکثر موارد با استفاده از سلفون OPP یا BOPP به صورت تک‌لایه تولید و چاپ می‌شوند.
برای حفاظت از ساشه صدفی، باید بسته‌بندیِ مناسب انجام شود تا از وارد شدنِ آسیب‌های احتمالی در حمل و نقل نیز جلوگیری گردد. همچنین، بسته‌بندی باید از ورود رطوبت به داخل ساشه نیز جلوگیری کنید؛ چرا که رطوبت می‌تواند باعث خرابی و تغییر شکل ساشه صدفی شود.

انواع دوخت ساشه

بسته‌بندی ساشه‌ها بسته به نوع و طرح آن‌ها متفاوت است. بعد از پر شدن ساشه با مواد، بسته‌بندیِ آن با استفاده از حرارت انجام می‌شود. این فرآیند به شکل‌های مختلفی مانند دو طرف دوخت، سه طرف دوخت و چهار طرف دوخت انجام می‌گیرد. همچنین، نوع دیگری از ساشه‌ها به نام ساشه مدادی یا استیک نیز وجود دارند.
ساشه‌های مدادی در اصل، به عنوانِ نمونه‌های دو سر دوخت محسوب می‌شوند که شکلی مدادی یا میله‌ای داشته و باریک هستند. با استفاده از ساشه‌های مختلف و بسته‌بندی مناسب، می‌توان از محصولات به صورت ایمن و درست نگهداری نمود.

نکات مهم در طراحی و اجرای ساشه

در طراحی و اجرای ساشه، نکات مهمی وجود دارند که توجه به آنان نیز بسیار ضروری است. به عنوان مثال انتخاب صحیح موادی که در ساخت ساشه استفاده می‌شوند، بسیار مهم است.
بنابراین باید اطمینان یابید که مواد انتخابی‌تان در در برابر عوامل محیطی مانند رطوبت، حرارت و خوردگی از مقاومت کافی برخوردار هستند. در طراحی ساشه، باید از فناوری‌های مناسب و مدرنی استفاده شود تا در نهایت، ساشه‌ها کیفیت و مقاومت بالایی داشته باشند. در طی این فرایند، باید به دو قسمت مهم نیز به خوبی توجه گردد:

نقطه برش  (V-cut)

از آنجایی که تعداد قابل‌توجهی از بسته‌بندی‌های ساشه‌ای به صورت چند لایه‌ی لمینتی تولید و ارائه می‌شوند، بنابراین می‌توان از مقاومت بالای آنان در برابر هرگونه ضربه، پارگی و سایر عواملِ خارجی مخرب صحبت نمود.

به همین دلیل، توصیه می‌شود تا جهت دوخت و پر کردن بسته‌بندی از دستگاهی استفاده شود که قابلیت ایجاد نقطه برش را داشته باشد. چرا که در این‌صورت، باز کردن بسته‌بندی نیز به آسانی انجام خواهد گرفت.

خط برش

تمامی بسته‌بندی‌هایی که با جنس سلفونی تولید و روانه بازار می‌شوند، باید دارای خط برش باشند. از آنجایی که سلفون یا همان متالایز از میزان مقاومت بالایی برخوردار است، احتمال پاره شدن آن با دست بسیار کم است!
بنابراین هر نوعی از بسته‌بندی سلفونی که به صورت تک نفره تولید می‌گردد، بایستی خط برش باکیفیتی هم داشته باشد. در این‌صورت، علاوه بر میزان مقاومت بالا، به راحتی نیز پاره خواهد شد.

هزینه تولید ساشه

هزینه تولید ساشه به عوامل مختلفی بستگی دارد و نمی‌توان به طور دقیق یک عدد مشخص را برای آن تعیین نمود! چرا که عوامل متعددی در این زمینه دخیل هستند. به عنوان‌ نمونه؛ سایز و ابعاد ساشه تأثیر مستقیمی بر هزینه تولید آن دارند.
ساشه‌های بزرگ‌تر ممکن است، هزینه بیشتری نسبت به ساشه‌های کوچکتر داشته باشند. نوع و کیفیت موادی که در تولید ساشه استفاده می‌شوند؛ نیز نقش مهمی در هزینه تولید آن دارند.
علاوه بر آن، استفاده از فناوری‌ها و تجهیزات پیشرفته در فرآیند تولید ساشه نیز می‌تواند هزینه را افزایش دهد. ( استفاده از ماشین‌آلات خاص و پیچیده ممکن است هزینه بیشتری را به دنبال داشته باشد. ) مقدار ساشه‌هایی که تولید شده و البته هزینه‌های مربوط به نصب و نگهداری آنان نیز در هزینه نهایی تولیدشان موثر خواهد بود.

قیمت ساخت کلیشه و چاپ رول ساشه

تعیین قیمت ساخت کلیشه و چاپ رول ساشه بستگی به عوامل مختلفی دارد. به عنوان‌مثال ابعاد ساشه مورد نظر برای چاپ بسیار مهم بوده و ممکن است تاثیر زیادی بر روی قیمت آن داشته باشد. تعداد رنگ‌های مورد استفاده در چاپ نیز تاثیر بسیار زیادی بر قیمت نهایی دارد.
هر چقدر تعداد رنگ‌ها بیشتر باشد، هزینه بیشتری نیز به ساخت کلیشه و چاپ لازم اختصاص خواهد یافت. نوع موادی که برای ساخت ساشه و چاپ استفاده می‌شود نیز تاثیر مهمی در قیمت دارد. مواد با کیفیتِ بالاتر معمولاً هزینه بیشتری دارند.
اگر تعداد ساشه‌های مورد نیاز برای چاپ بیشتر باشد، به مراتب هزینه کلیشه و چاپ نیز بیشتر خواهد بود.

قیمت چاپ ساشه

به طور کلی؛ عوامل مختلفی در تعیین قیمت چاپ ساشه دخیل هستند. به عنوان‌مثال نوع مواد اولیه مورد استفاده برای ساخت ساشه و چاپ روی آن، می‌تواند تأثیر زیادی بر روی قیمت داشته باشد.
مثلاً استفاده از مواد با کیفیت بالا و مقاوم در برابر آب، نور، حرارت و… پتانسیل افزایش قیمت ساشه را دارند. علاوه بر آن، تعداد ساشه‌هایی که قرار است چاپ شوند و اندازه آن‌ها نیز می‌توانند تغییراتی را در قیمت نهایی ساشه ایجاد سازند.

هزینه چاپ ساشه بر اساس تعداد و اندازه ساشه‌ها محاسبه می‌شود. هرچند بهتر است به این نکته نیز توجه داشته باشید که استفاده از رنگ‌های خاص و چاپ چندرنگی نیز می‌تواند هزینه نهاییِ چاپ ساشه را افزایش دهد!
پیچیدگی و جزئیات طرح و طراحی مورد نظر نیز قیمت را تحت‌تأثیر خود قرار خواهد داد. طرح‌های ساده‌تر و با جزئیات کم‌تر، معمولاً هزینه کم‌تری هم دارند.

خدمات چاپ ساشه

معمولا خدمات چاپ ساشه با استفاده از روش‌های مختلفی انجام می‌گیرد. یکی از متداول‌ترینِ این روش‌ها؛ چاپ فلکسو (استک، سیلندر مرکز) است که کاربرد ویژه آن نیز در فرایند بسته‌بندی‌های مختلف و به ویژه بسته‌بندی مواد غذایی آشکار می‌گردد.
در این روش، فاصله چاپی کم و کیفیت کار نیز بالا است. در چاپ فلکسو، دو روش استک و سیلندر مرکز مورد استفاده قرار گرفته و چاپ نیز با استفاده از کلیشه‌های ژلاتینی انجام می‌شود. چاپ هلیوگرافی؛ با جزئیات و کیفیت بسیار بالا ارائه می‌شود؛ اما تنها برای بسته‌بندی‌های سلفونی مناسب است.
به‌طور کلی، هلیوگرافی به‌عنوان روشی با کیفیتِ برتر در چاپ بر روی پلاستیک‌های بسته‌بندی محسوب شده و در آن از کلیشه‌های فلزی با جنس چدنی نیز استفاده می‌شود.

روند سفارش بسته بندی ساشه

پر کردن و به عبارتی، تکمیل فرایند بسته‌بندی ساشه، نیازمند استفاده از دستگاه‌های مختلفی ا‌ست؛ چرا که این ساشه‌ها را نمی‌توان به واسطه استفاده از نیروی انسانی پر کرد! به همین‌دلیل در طی ‌چینن فرایند‌هایی، معمولا از دستگاه‌های بسته‌بندی صعنتی استفاده می‌شود.
برای این کار، محصول مورد نظر (  سس مایونز، انواع دارو، پودر، شامپو و… ) را در مخزن این دستگاه می‌ریزند. کارکرد این نوع از دستگاه‌ها به گونه‌ای است که بعد از این امر، بلافاصله باید پلاستیک یا جلد مخصوصِ بسته‌بندی نیز از جهتی دیگر به دستگاه تحویل داده شود.
بعد از انجام تمامی این مراحل، دستگاه در حالت آماده قرار گرفته و هر ساشه، از مقدار مشخصی ماده توسط این دستگاه پر می‌گردد. در مرحله بعد نیز بریده و جدا خواهد شد. بنابراین در روند بسته‌بندی ساشه به دستگاه‌های مخصوصی نیاز است تا محتویات ساشه به خوبی تامین گردد.

در روند تولید بسته‌بندی ساشه، بسیاری از شرکت‌ها قادر به ارائه گزینه‌هایی بدون هیچگونه محدودیت در ابعاد، ضخامت و سفارشی‌سازی‌های اختصاصی هستند. بنابراین مشتریان این امکان را دارند تا درخواست بسته‌بندی ساشه را مطابق با اندازه دلخواه خود ارائه بدهند؛ چرا که بسته‌بندی ساشه بر اساس اندازه و شکل آن تنظیم شده و یا به عنوان یک بسته‌بندی تخصصی برای سفارشی‌سازیِ ساشه استفاده می‌گردد.
ضخامت بسته‌بندی نیز می‌تواند متناسب با نیازهای ساشه‌ها تعیین گردد. بنابراین این ضخامت با در نظرگیری حساسیت ساشه‌ها و نیاز به حفاظت مناسب در طول حمل و نقل و ذخیره‌سازی آن تنظیم خواهد شد.
یکی از نکاتی که در بسیاری از مواقع، منجر به جلب توجه مشتریان می‌شود، این است که بسته‌بندی ساشه می‌تواند به صورت کاملاً سفارشی‌سازی شده نیز صورت گیرد.
بنابراین جزئیاتی مانند رنگ، طرح، لوگو و متن مورد نظر مشتری بر روی بسته‌بندی ساشه اعمال خواهد شد. با سفارشی‌سازیِ بسته‌بندی، تمام مشتریان به برند و استایل خود وفادار مانده و در نهایت نیز محصول خود را به شکل منحصر به فردی به بازار عرضه خواهند کرد.

سوالات متداول

با توجه به طرح سوالات متعدد از جانب بسیاری از افراد، در ادامه چند نمونه از سوالات متداول در زمینه طراحی بسته‌بندی ساشه را ذکر می‌کنیم:

  • به طور کلی؛ چه نوع بسته‌بندی‌هایی برای ساشه‌ها وجود دارد؟

بسته‌بندی ساشه‌ها ممکن است؛ شامل جعبه‌های کاغذی، جعبه‌های پلاستیکی، بسته‌بندی‌های فلزی، شیشه‌ای و یا حتی بسته‌بندی‌های فویلی باشند. این بسته‌بندی‌ها معمولاً بر اساس نوع و اندازه ساشه‌ها طراحی شده و هدف اصلی‌شان نیز حفاظت و نگهداریِ مناسب از محتویات داخلی ساشه می‌باشد.

  • آیا مشتریان نیز می‌توانند در پروسه طراحی بسته‌بندی ساشه‌ دخیل شوند؟

بله؛ اگر شما نیز بسته به شرایط خود تصمیم به این کار دارید، بهتر است با یک گرافیست یا شرکت طراحی در تماس بوده و به تبادل ایده با آنان بپردازید. در این‌صورت، آن‌ها به شما کمک خواهند کرد تا به طرح مطابق با نیاز و سلیقه‌تان دسترسی یابید. اما به طور کلی، امکان استفاده از از طراحی‌های قبلی و الگوهای آماده نیز برای تمامیِ مشتریان فراهم است.

  • آیا امکان دریافت بسته‌بندی ساشه به صورت سفارشی‌سازی شده وجود دارد؟

بله؛ معمولاً شرکت‌های متخصص در زمینه بسته‌بندی، امکان سفارشی‌سازیِ بسته‌بندی ساشه را نیز ارائه می‌دهند. بنابراین مشتریان می‌توانند مواردی همچون رنگ بسته‌بندی، طرح، لوگو و هر نوع جزئیات دیگری که مدنظرشان است را انتخاب کنند.

 
Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه می‌خوانید